Et spesielt syn møtte barn og voksne ved Fotlandsvåg skule og barnehage torsdag morgen.

På fotballbanen helt inntil barnehagen og skolen dukket en hjort opp. Den brukte geviret til å trikse litt med en fotball. Da ballen gikk ut over sidelinjen, reiste den seg stolt og så mot tilskuerne.

– Den spiller fotball hver gang

Hjorten er en kjenning i lokalmiljøet, forteller Nina Lone, som jobber ved barnehagen i Fotlandsvåg, som ligger på Osterøy, nord for Bergen.

– Vi har sett den før, og den spiller fotball hver gang, sier hun.

Kanskje har den fått med seg at egentrening og lek med ballen er bra om en ønsker å blir god?

– Det er et artig syn, sier Lone.

Hun filmet videoen på torsdag og la den ut på sin Facebook-side, fredag morgen er den allerede sett av nærmere 20.000, og den har rundt 200 delinger.

– Ikke farlig

Det er stor lykke for barna ved skolen og barnehagen de gangene hjorten dukker opp. Så lenge folk står i ro og er stille, tåler han det godt, forteller hun.

– Han pleier å dukke opp mellom sju og halv åtte på morgenen. Ungene synes det er kjempestas, og de kan se på den når de spiser frokost i barnehagen.

Lone tror at hjorten tar turen til fotballbanen omtrent én gang i måneden. Den er observert i lek med ballen både på morgen og kveld.

På kveldstid har den også vært observert i hagen til folk i nabolaget.

– Vi har aldri følt at han er farlig i det hele tatt. Hvis vi beveger oss, så løper han. Han tåler ikke mye stemmer og rop, sier Nina Lone.

Har du sett en hjort i nabolaget ditt? Tips oss gjerne! (btjunior@bt.no eller på Instagram/Facebook.)