BT Junior følger VM-sluttspillet.

Men først; få med deg disse fem sakene!

Overraskelsen – Tyskland slått ut

John Sibley / X03811

Den store overraskelsen i VM, er at Tyskland er slått ut. Vanligvis kommer Tyskland alltid langt, og de vant forrige gang det var VM – for fire år siden. Derfor var det veldig overraskende (nesten helt utrolig!) at det var Mexico og Sverige som gikk videre fra gruppen Tyskland spilte i.

Hørt om VAR?

Gregorio Borgia / TT NYHETSBYRÅN

VAR = videodømming. Den store nyheten i årets VM, er at dommerne på banen har fått hjelp. Fem andre dommere sitter i et rom med mange TV-skjermer og følger med på TV. Hvis dommerne på banen er i tvil om det skal dømmes straffe eller om noen av spillerne skal få rødt kort, kan de blåse av kampen (ta pause) og snakke med de andre dommerne som ser på TV. Hoveddommeren kan til og med selv kikke på TV-bildene før han bestemmer seg for hva han skal dømme.

Norge har flinke naboer

NTB SCANPIX

Mange i Norge heier på Sverige, Danmark og Island – som alle er med i VM. Island røk ut i gruppespillet (slik som Tyskland), mens Danmark og Sverige er videre til 8-delsfinalene. Der møter Danmark Kroatia, mens Sverige skal spille mot Sveits. Begge lagene har bra muligheter til å vinne og gå videre til kvartfinaler. Det vil i så fall være skikkelig overraskende.

Kan det bli en skikkelig storkamp mellom Messi og Ronaldo?

Manu Fernandez / TT NYHETSBYRÅN

Nesten alle er enige om at de to beste spillerne i verden er Argentinas Lionel Messi og Cristiano Ronaldo fra Portugal. De kan faktisk møtes i VM. For hvis Argentina slår ut Frankrike i sin 8-delsfinale på lørdag og Portugal klarer å slå Uruguay – da blir det kvartfinale mellom Argentina og Portugal og de to beste spillerne i verden på hver sin banehalvdel!

Hvem blir toppscorer?


       Harry Kane.
Harry Kane.
Carlos Barria / X90035

VM handler først og fremst om hvilket land som vinner. Men det er også meget spennende hvem som blir toppscorer i VM. Så langt er det engelske Harry Kane som leder, med fem mål. Men Cristiano Ronaldo ligger også godt an. Han har scoret fire mål. Det har også Romelu Lukaku fra Belgia, og de fleste tror nå et én av disse tre får æren av å bli toppscorer! Årets fineste mål blir også kåret i VM.