– Det er viktig at slike personer blir tatt. De setter andres liv i fare.

Jan Ronny Aas fanget flere farlige forbikjøringer på film i ferieutfarten i juli. – Uakseptabelt, sier politiet.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Onsdag 12. juli skulle familien Aas kjøre fra Bergen til Sogn på ferie. Trafikken var tett på E16 og sjåfør Jan Ronny Aas hadde skrudd på kameraet både foran og bak i bilen.

Da familien på tre kjørte mot Voss, ble Jan Ronny oppmerksom på en bil bak ham i trafikken. I videoen ser man hvordan bilen øker farten mot slutten av en sving og kjører forbi. I motsatt kjøreretning kommer en annen personbil som må legge seg helt ut mot kanten av kjørefeltet for å unngå å krasje, mens bilen smetter inn mellom familien Aas’ bil og en lastebil.

– Hadde de kollidert der, hadde det påvirket oss. Jeg har familien min i bilen og en sønn på seks år som ble skremt av hendelsen. Slik kjøring er helt tullete. Det er viktig at slike personer blir tatt. De setter andres liv i fare, sier Aas.

NESTENULYKKE: Videoen filmet av et kamera på dashbordet til familien Aas viser hvor nær de var å bli involvert i en ulykke.

Politiet undersøker forbikjøringen

Noen minutter senere forsøkte føreren på ny en forbipassering ved Kvåle. I videoen kan man se hvordan sjåføren legger seg tett opptil lastebilen foran og krysser dobbel, heltrukken sperrelinje.

Jan Ronny Aas bestemte seg da for å følge etter bilen. Da sjåføren tok av inn til Esso på Voss svingte Aas etter.

– Alle som har lappen vet at man ikke krysser sperrelinjen. Så jeg ville snakke med føreren, men de to i bilen bare smilte til meg, sier Aas.

Forbikjøringen har også blitt omtalt av Avisa Hordaland.

Avisen har sendt videoen inn til Voss lensmannskontor. Lensmann Ivar Hellene bekrefter at de har mottatt videoen, men har ennå ikke sett nærmere på saken.

– Vi kan ikke kommentere før vi har sett videoen og eventuelt snakket med sjåføren som tok opp hendelsen. Vi er positive til at folk tar trafikksikkerhet på alvor. Utover det er det altfor tidlig å si noe mer, sier Hellene.

– Uakseptabelt

Operasjonsleder Kjersti Eidsnes i Vest politidistrikt har sett videoen.

– Dette er uakseptabelt. Den kjøringen vi ser i videoen setter helt klart andre trafikanter i fare. Dette vil kunne kvalifisere til førerkortbeslag, sier Eidsnes.

Hun forteller at politiet opplever å få flere meldinger om farlige trafikanter om sommeren. E16 mot Voss er en også en gjenganger.

– Jeg vet ikke om det er frustrasjonen med andre trafikanter som tar det mer med ro på veien, men vi opplever at flere sjåfører blir frustrert. Vi oppfordrer til å holde fartsgrensen og foreta forbikjøringer på lovlige steder med god sikt.

– Og opplever man farlige situasjoner i trafikken; ta kontakt med politiet, sier Eidsnes.

Publisert: