- Hun var en fantastisk jente som vil bli sterkt savnet av alle

DØDE PÅ TUR: Erika Timoshenko (innfelt) omkom etter et fall i Flåm. Hun la ut på tur til Vidmesnosi, fjellet i bakgrunnen, søndag 3. juli. Dagen etter ble hun funnet død i området. Det store bildet er fra leteaksjonen, da mannskaper ble fraktet opp med helikopter.
  • Vi så for oss at hun skulle jobbe her hver sommer, sier arbeidsgiveren til omkomne Erika Timoshenko (24).
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Canadiske Timoshenko ble funnet død i 20-tiden den første mandagen i juli.

Dagen før hadde hun gått en privat tur til fjellet Vidmesnosi over Flåm i Sogn og Fjordane, der hun jobbet som turguide. Hun ble funnet av mannskapet på et Sea King-helikopter, i et område nord for fjelltoppen.

Politiet ser på dødsfallet som en ulykke som skyldtes et hendelig uhell.

— Smilende og blid

24-åringen ble meldt savnet av ansatte i Njord, Timoshenkos arbeidsgiver for sommeren, da hun ikke dukket opp på jobb etter helgen.

STORT SØK: I bakgrunnen Vidmesnosi, fjellet som Erika Timoshenko gikk tur på. Bildet er tatt under redningsaksjonen i Flåm mandag 4. juli i år. ARKIVFOTO: Arne Hofseth

Njord er et selskap som hovedsakelig driver med guidede havkajakkturer, og det var som kajakkguide Timoshenko jobbet. Hun hadde med seg grupper på opptil åtte personer — på alt fra kortere turer til flere dager lange turer med overnatting.Les også:

Les også

- Familien er preget, men forholder seg til at det var en ulykke

Daglig leder i Njord, Roger Kløvtveit, sier Timoshenko var «en fantastisk jente som vil bli savnet av alle».

— Hun var en veldig, veldig fin jente. Smilende, blid, engasjert og trivelig. Det er en veldig tragisk ulykke som har skjedd. Dødsfallet går sterkt inn på alle, sier Kløvtveit.

«Kjempeflink»

Han forteller at 24-åringen kom til Flåm i 2013, da som kunde som ville på kajakktur med Njord. Hun var med på en overnattingstur med kajakk. I løpet av turen ble hun ifølge Kløvtveit bitt av basillen.

— Hun fikk skikkelig smaken på det og ville begynne å jobbe med det. Hun jobbet for oss flere sesonger. Vi så for oss at hun skulle jobbe her hver sommer fremover. Hun var en kjempeflink padler og guide, sier Kløvtveit.

Politiet har opplyst at Timoshenko også var en ivrig hobbyfotograf, med tur- og naturbilder som den store lidenskapen.

Minnestund på stranden

Ansatte i Njord har holdt tett kontakt med Timoshenkos familie hele tiden.

DAGLIG LEDER: Roger Kløvtveit i selskapet Njord forteller at Erika Timoshenkos familie ønsket minnestund på et sted der 24-åringen hadde vært glad. Valget falt på stranden i Flåm. - Hun likte seg veldig godt der, sier Kløvtveit. ARKIVFOTO: PRIVAT

Sist helg kom 24-åringens nærmeste til Flåm i Aurland. Kløvtveit forteller at de tok seg av og hjalp familien under besøket. Blant annet var de med på en minnestund på stranden i Flåm.

Bakgrunn:

Les også

Savnet turguide (24) funnet død i Flåm

— Familien var oppe og så stedet der hun ble funnet, også. Men de ville ikke ha minnestund der. De ville ha minnestunden på et sted der Erika var glad. Og hun likte seg veldig godt der på stranden, sier lederen i Njord.

Timoshenkos familie oppsøkte mandag også politiet i Aurland, som bisto dem med praktisk hjelp.

Les også:

Les også

De ville nyte Norge. På seks år er 87 døde.

— Familien var selvfølgelig preget av det som har skjedd. Samtidig ga de uttrykk for at de er veldig fornøyd med arbeidet som er gjort, både i forbindelse med søket og oppfølgingen de selv har fått i etterkant, sa Aurland-lensmann Knut Arne Klingenberg til BT i etterkant av besøket.

Publisert: