Kidnappet katt kastet ut av bil i 80 km/t

– Jeg har blitt fortalt at de forsøkte å kaste katten vår på motgående biler, sier katteeier.

BLODIG: Hannkatten Ponduline overlevde utrolig nok den groteske hendelsen, men poten ble fullstendig knust.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Det var forrige fredag at katten Ponduline ble kastet ut av en bil i Bogatunnelen på E16 i retning Bergen.

Bare timer tidligere hadde katten blitt sluppet ut fra familiens hjem på Stanghelle.

Det var avisen Hordaland som først omtalte saken.

– Katten må ha blitt kidnappet. Vi er rystet. Guttungen vår er svært lei seg, for det er hans kjæledyr. Noen tenker sikkert at det bare er en katt, men noen er jo glad i det dyret. Måten det er blitt gjort på, og at noen har slike forskrudde ideer er bare helt grusomt, sier katteeier Elin Margrete Fosse til BT.

Siktet på motgående biler

Fosse forteller at noen i et motgående kjøretøy så katten bli kastet ut av bilen i tunnelen, hvor det er 80-sone. I den bilen satt Renate Molund sammen med to venninner. De ble sjokkerte vitner til dyremishandlingen.

– Katten ble kastet ut rett foran bilen vår inne i tunnelen. Det var helt forferdelig, forteller Molund.

De tre venninnene kjørte videre til Vaksdal-krysset, der de snudde og kjørte umiddelbart tilbake til stedet i tunnelen der katten ble slengt ut gjennom bilvinduet.

Les også

Strengere straff for avliving av hund enn overgrep mot barn

Gjensynsglede

– En av venninnene mine fant katten, men måtte skvise seg helt inn til tunnelveggen for å unngå å bli påkjørt av et vogntog som kom i stor fart. Vi fikk heldigvis katten inn i bilen. Den hadde sår i hodet og blødde fra en av potene, sier Molund.

De tok bilde av katten, la det ut på Facebook og ble senere kontaktet av katteeierne på Stanghelle. Der var gjensynsgleden stor både hos pus og eierne.

– Vi er utrolig takknemlige for det disse damene gjorde. De satte seg selv i stor fare for å redde Ponduline, sier Fosse.

Måtte amputere

Fosse og familien tok katten med til dyrlegen. Der fikk de valget mellom å amputere den knuste kattepoten eller å avlive Ponduline.

Valget falt på å amputere.

– Dyrlegen var helt sjokkert. Vi tenker fortsatt at «gud, er det mulig?» Nå har katten en kraftig infeksjon, så vi vet ikke om vi må amputere mer av foten eller om vi må avlive ham. Nå passer vi godt på Ponduline og gjør det vi kan, forteller Fosse.

Les også

Politiet etterforsker overgrep mot hester i stall på Austevoll

MISTET POTEN: – Dersom infeksjonen i den amputerte foten blir verre, må vi vurdere hva vi skal gjøre videre, forteller matmor Elin Margrete Fosse.

Etterforsker saken

Eierne har anmeldt hendelsen, og politiet etterforsker saken.

Politioverbetjent Robert Veseth ved Voss lensmannskontor sier politiet ser alvorlig på hendelsen.

– Dette er alvorlig dyremishandling, og en sak vi prioriterer. I verste fall kunne dette fått store konsekvenser i en tunnel med høy hastighet, sier Veseth.

Politiet har avhørt en del vitner, men håper på flere tips fra publikum.

– Helt skjelven

– Vi håper at noen kan ha sett noe, og at politiet klarer å finne de som har gjort dette. De bør bli grundig straffet, sier Elin Margrete Fosse.

Bilist Renate Molund, som var vitne til den grove dyremishandlingen, er helt enig.

– Det var helt forferdelig å være vitne til dette. Vi var helt skjelven alle tre i bilen etter denne opplevelsen. Jeg håper virkelig politiet klarer å finne gjerningspersonene og at de får sin straff, sier hun.

Publisert: