Kjappe nyheter tar sommerferie fra og med fredag, men er tilbake ved skolestart 16. august!

Men fortvil ikke: De viktigste nyhetene leser du fremdeles hos oss!

Latterliggjøres for rullingen

Reuters/AP

VM: Ja, alle disse bildene er fra samme situasjon. En drøy halvtime ut i kampen mellom Brasil og Serbia kom øyeblikket som mange kommenterte. Neymar ble taklet av Serbias Adem Ljajic. Den brasilianske stjernen falt i bakken rett utenfor sidelinjen. Så rullet han rundt og rundt og rundt og... Så mange ganger at folk kom ut av tellingen. Og de fleste tolker det som unødvendig mange ganger, selv om Ljajic fikk et fortjent gult kort for taklingen. Neymar har fått kritikk for overspilling og skuespill flere ganger allerede under VM.

Overvekt hos barn – nå skal forskere høre på barna

NTB SCANPIX (ILLUSTRASJON)

Stadig flere barn og unge veier for mye! Norske forskere skal i samarbeid med forskere fra andre land skal finne ut hvordan barn og unge kan velge en sunn livsstil (= være i aktivitet og spise nok sunne matvarer, og ikke så mye snop). Hvordan? De skal snakke med og spørre barn og unge hva de mener kan fungere. (Kilde: Forskning.no)

Sol = dårlig med kinobesøk

Alice Bratshaug

Bergen kino har hatt en merkbar nedgang i besøket første halvår. Grunnen er det fine sommerværet i mai, som fortsetter nå! – Det er klart at det beste sommerværet i morderne historie har hatt stor innvirkning på folks ønske om å gå på kino, sier programsjef Stein Sørensen på Bergen kino. Men de nye supersalene (bildet) ønsker folk å prøve, og de filmene som vises der ser mange. (Kilde: BT)