OBS: Vi oppdaterer saken.

11-åringen gikk hjem fra skolen i Åsane litt før 08.30 tirsdag morgen, men da hun ikke kom hjem som avtalt, meldte familien henne savnet.

Store resurser ble satt inn i søket etter jenten. Like før 12.30 meldte rektor ved jentens skole at hun er funnet god behold.

– Jenten kom akkurat inn døren hos oss, hun sitter en meter fra meg nå. Vi er veldig glade for at hun er kommet til rette igjen, sier Johnny Ove Tindvik, rektor på Li skole.

– Hvor har hun vært?

– Vi har ikke fått snakket skikkelig med henne ennå, hun er nettopp kommet inn. Det viktigste er at hun er kommet til rette, sier Tindvik til BT.

Rektoren sier han skal bruke dagen på å ivareta de involverte, og sørge for at alle elevene og ansatte på skolen har det bra.

– Har hun fått med seg alt oppstyret?

– Hun har skjønt litt, men ikke fått med seg alt, sier skolens rektor.


       HUNDEPATRULJEN: En av hundepatruljene søker rundt Liavatnet.
HUNDEPATRULJEN: En av hundepatruljene søker rundt Liavatnet.
TOR HØVIK

Stor leteaksjon

På Twitter melder politiet klokken 12.30 at familien nå er varslet og tar hånd om henne.

Ifølge politiet følte jenten seg dårlig på skolen og skulle gå hjem, en tur som skal ta rundt ti minutter å gå.

Ingen av jentens familiemedlemmer hadde lyktes å få kontakt med henne. Politiet var også i den savnedes hus uten å finne jenten.

Politiets innsatsleder John Endre Skeie fortalte til Bergens Tidende at de satt satt inn alt av politimannskaper i letingen etter jenten.

10 politipatruljer fra hele bergensområdet deltok i søket etter henne, deriblant tre hunde-ekvipasjer.

– Hun har aldri forsvunnet på denne måten tidligere, sa Skeie.

– Rosa striper i håret

Letingen pågikk i området mellom skolen og hjemmet til 11-åringen, i Liakroken og Liaflaten.

Etterforskningsleder Sølvi Vetås fortalte at de satt inn store ressurser i letingen fordi jenten alltid pleier å holde avtaler.

– Hun er bare 11 år og pleier alltid å komme hjem til avtalt tid. Det er derfor vi blir litt engstelige. Jenten har rosa striper i håret, og vi håper at noen skal kjenne henne igjen, sier etterforskningslederen som forteller at de leter etter henne alle steder, også inne på skolen.