Meny Lukk

Kjappe nyheter torsdag 

JASON CAIRNDUFF / X03805

Scoring med rumpen, ny statsminister og supermåne står på menyen.

Få med deg dagens kjappe nyheter!

Rooney med hat trick

Peter Byrne / TT / NTB Scanpix

Everton - West-Ham 4–0: Wayne Rooney scorte tre mål (hat trick) i onsdagens kamp mot West-Ham. Ett av målene scorte han med bakenden sin, altså rumpen! Sist gang han scorte tre mål i en og samme kamp var 10. september 2011, ifølge Opta som har kontroll på slike ting. Det vil si at det er 2272 dager siden. Han er tidenes mestscorende landslagsspiller i England. (Kilde: VG)

Se supermånen over Bergen

Supermånen inntreffer på søndag, da er det fullmåne, men skal du ta bilder av den, anbefaler meteorologen at du tar turen ut i kveld. Grunnen er at det er meldt overskyet vær til helgen, og da kan du ikke se månen. – I kveld blir det kaldt og klart vær, så da ser du månen ekstra godt, sier Granrød. Ved supermåne vil månen være 14 prosent større enn den vanligvis er, og 30 prosent lysere. (Kilde: BT)

Ny statsminister på Island

NTB SCANPIX / FOTOR

Island avholdt valg i slutten av oktober i år. Først dsukuterte paritene hvem som skulle danne regjering (bestemme), men det tok lang tid. Flere uker etter ble de endelig enige om at partiene «Venstrebevegelsen», «Selvstendighetspartiet» og «Fremskrittspartiet» skal samarbeide. Katrin Jakobsdottir fra Venstrebevegelsen er utpekt (valgt) som statsminister av partiene. – Jeg er svært begeistret for denne fremtidige regjeringen og jeg er sikker på at den blir bra for landets velstand og for samfunnet som helhet, sa Katrin Jakobsdottir. (Kilde: NTB)

Hva synes du?

Laster reaksjoner…
Hva mener du? Klikk her for å kontakte BT Junior.