Meny Lukk

Kjappe nyheter torsdag

BJØRN ERIK LARSEN

Kvinne døde i ras og to andre nyheter får du her.

Kvinne døde etter at et jordras traff huset til familien


        GJENNOM HUSET: Slik så bolighuset ut da det ble lyst på Osterøy.
GJENNOM HUSET: Slik så bolighuset ut da det ble lyst på Osterøy.
ØRJAN TORHEIM

Mye regn og dårlig vær har ført til at en kvinne på 38 år døde etter at jordras traff hus på Osterøy. Deler av raset har gått gjennom huset som ligger i en rimelig bratt skråning. Syv personer bor i huset – fem barn og to voksne. Kvinnen som døde var i rommet der raset traff. 16 hus er nå evakuert.

Dersom du synes at dette er litt skummelt kan det være fint å snakke med en voksen om det. Du kan også kontakte oss i BT Junior via kontaktskjemaet i bunnen av artikkelen.

Slik ser det ut på E16 nå

BJØRN ERIK LARSEN

Rundkjøringen ved Øyrane er blitt til en stor innsjø. Det er fare for flom, oversvømmelse og ras på store deler av Vestlandet, og det er viktig at dem som skal ut å kjøre tar hensyn til forholdene. Mange veier er stengt og flere hus på Vestlandet evakueres på grunn av været. Nå er også Bergensbanen stengt på grunn av rasfare.

Elevene på Osterøy slipper tentamen

ELISE RØNNEVIG ANDERSEN

På Osterøy ungdomsskole i Hordaland har skoleledelsen valgt å droppe tentamen fordi elevene blir stresset av skolearbeidet. Elevene jubler over tiltaket. Skolen mener at de ikke trenger disse halvtårsprøvene for å vite hva elevene kan. Det holder med ordinære prøver. Skolen tror dette gir elevene bedre ro. Avgjørelsen ble tatt etter at en undersøkelse viste at halvparten av jentene og fire av ti gutter svarte at de stresser med skolearbeidet, og at det gjør dem utslitt.

Hva synes du?

Laster reaksjoner…
Hva mener du? Klikk her for å kontakte BT Junior.