USAs regjering blir saksøkt


       President Donald Trump har fått kraftig kritikk fra flere hold den siste uken. Her er han i møte med flere guvernører i Det hvite hus torsdag.
President Donald Trump har fått kraftig kritikk fra flere hold den siste uken. Her er han i møte med flere guvernører i Det hvite hus torsdag.
NTB SCANPIX

Flere amerikanske delstater vil saksøke president Donald Trumps administrasjon for behandlingen av migrantfamilier (Barn av ulovlige innvandrere blir skilt fra foreldrene) som kommer ulovlig til USA. Blant dem er Washington. Onsdag skrev Trump under på at dette skal ta slutt, men ingen vet hva som skjer med de mange tusen barna som allerede er tatt bort fra foreldrene sine. Mange er veldig uenige i det som er gjort, og mener det skaper kaos og frykt. De hevder at dette som er gjort bryter med grunnloven, og saksøker derfor regjeringen.

Island hylles etter støtte til kreftrammet keeper

SKJERMDUMP FRA INSTAGRAM

Den islandske VM-troppen blir hyllet etter å ha ønsket kreftrammede Carl Ikeme god bedring ved å lage en egen drakt til keeperen før Island møter Nigeria i VM. 32-åringen Carl Ikeme var Nigerias førstevalg i mål før mesterskapet i Russland, men kan ikke spille på grunn av kreftbehandlingen han gjennomgår etter å ha fått påvist leukemi. Wolverhampton-spilleren har fått en uoffisiell 24. plass i Nigerias 23-mannstropp til VM. Foran fredagens kamp i gruppe D valgte Island å si god bedring til Ikeme ved å sette navnet hans på en islandsk keeperdrakt med draktnummer én. – Jeg ønsker ham alt godt på vegne av laget, og dette viser bare at fotballverdenen er en stor familie som vil holde sammen, sier Island-kaptein Aron Gunnarson.

Fin start på skoleferien


       SYDENSTEMNING: Bildet av badende i Biskopshavn er tatt 31. mai.
SYDENSTEMNING: Bildet av badende i Biskopshavn er tatt 31. mai.
Bjørn Erik Larsen

Helgen blir litt ruskete med gråvær og regn, men allerede fra mandag har meteorolog Ina Ynnesdal hos Storm gode nyheter. - Vi venter tørt og mye fint vær, og stigende temperaturer opp mot 20 grader og mer, sier Ynnesdal. Selv om været fortsatt kan endre seg, vil uken uansett begynne bra for hele Hordaland og Sogn og Fjordane.