Hold deg oppdatert med våre kjappe nyheter hver hverdag!

Norsk seilbåt den første til å krysse Atlanteren uten mannskap


       Fartøyet avbildet i Bjørnafjorden i mars.
Fartøyet avbildet i Bjørnafjorden i mars.
Anders Barholm Larsen/Offshore Sensing

Det Bergen-baserte selskapet Offshore Sensing har fått verdens første sjøfartøy uten mannskap til å krysse Atlanterhavet. Skipet har seilt sin egen sjø i to og en halv måned, i konkurransen «Microtransat Challenge». Ingen har noensinne klart å komme seg over til den europeiske siden av havet før nå.

Har en formue på 52 millioner kroner

Nina E. Rangøy

Formuen til Kygo (26) mer enn fordoblet seg. I 2016 var den 23 millioner, i 2017 var den steget til 52 millioner kroner.

Mediekontakt og stefar til Kygo, Jan Magnus Bjordal, har tidligere sagt til Dagens Næringsliv at Kygo turnerte noe mindre i 2017 for å konsentrere seg om å produsere ny musikk. Totalt ble det 44 spillejobber i løpet av fjoråret.

Barn sendt til sykehus etter å ha spist giftig sopp


       ARKIV: Brita Hesjedal Lunde, styrer i Stanghelle barnehage, er lettet over at barna har det bra.
ARKIV: Brita Hesjedal Lunde, styrer i Stanghelle barnehage, er lettet over at barna har det bra.
Tor Høvik

Mandag ble to barn på fire år sendt til Haukeland universitetssjukehus etter å ha fått i seg giftig sopp. Hendelsen skjedde mens barna var i Knutatunet barnehage i Vaksdal kommune. Det er barna selv som hadde gitt beskjed til personalet om at de hadde spist soppen. De ansatte ringte til Giftinformasjonen, som ga beskjed om at om at soppen var svært giftig. Barna ble deretter sendt med ambulanse til sykehuset og foreldrene ble kontaktet. Soppen barna skal ha spist heter flatklokkehatt. Det er en brun liten sopp, som kan gi alvorlige leverskader ved inntak. Soppen er vanlig i hele Norge, og vokser på stubber og trær. Heldigvis gikk det bra med barna.