Meny Lukk

Kjappe nyheter tirsdag 

Giphy

Blant annet kongelig nytt!

Hold deg oppdatert med kjappe nyheter!

Helsesista mener foreldre må snakke med barna om Snapchat

NTB Scanpix (ARKIV)

Medietilsynet jobber med å finne ut ting om mediene i Norge. Blant annet vet de cirka hvor mange som har Snapchat: Selv om aldersgrensen er 13 år, har syv av ti det. – Når foreldre gir ungene sine en smarttelefon, må de skjønne at Snapchat er en del av pakken, sier helsesøster Tale Maria Krohn Engvik til NRK. Hun kaller seg «Helsesista» på Snapchat, og mange barn og unge følger henne. Hun mener foreldre må forklare hva som er lurt og hva som ikke er lurt på Snapchat, i stedet for å nekte barn å få Snapchat. (KIlde: NRK)

Færre og færre hører på radio

EIRIK BREKKE (ARKIV)

Funker ikke radioen i bilen lenger? Grunnen til det er at det har kommet et nytt radionett: Før var det FM-nett, men nå er det DAB-nett. Mange har ikke kjøpt ny radio, de har heller sluttet å høre på radio eller hører på andre ting. – Vi har ikke DAB (ny type radio), så da blir det Spotify (musikk). Jeg tror det er mange som har gått over til bare å høre på musikk i bilen. Det er litt dumt, egentlig, sier Linn Skulberg. Det merker for eksempel NRK Radio fordi de har mistet mange lyttere. (Kilde: BT)

Kongelig nytt: Syk kronprinsesse og gifteklar prins

Storbritannias prins Harry og den amerikanske skuespilleren Meghan Markle har forlovet seg og skal gifte seg våren 2018. De to har vært kjærester siden juli 2016, og forholdet ble bekreftet offisielt i november samme år. Markle er født i California, men har i lang tid vært bosatt i Toronto i Canada. Av yrke er hun skuespiller. (Kilde: NTB og BT)

Kronprinsesse Mette-Marit har fått krystallsyken. Det er en sykdom som gjør deg blant annet svimmel, og det er lurt å være i ro. Kronprinsessen tar derfor en pause frem til søndag, og drar ikke på tur til Tromsø som hun egentlig skulle. (Kilde: Slottet)

Hva synes du?

Laster reaksjoner…
Hva mener du? Klikk her for å kontakte BT Junior.