Meny Lukk

Kjappe nyheter tirsdag

Roald, Berit / NTB scanpix

Kongen snakket om mobbing, og fire andre nyheter.

Få med deg årets første kjappe nyheter!

Arbeiderpartiet sin nestleder tar pause

Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Politikeren Trond Giske tar en pause fra jobben sin som nestleder i Arbeiderpartiet. En kvinne forteller til avisen Nordlys at han skal ha kysset og tatt på henne, uten at hun ville det. – Han la armene rundt meg og begynte å kysse meg. Han ble svært pågående og intens, forteller kvinnen. Det er også flere andre som sier at Giske har gjort lignende ting. Giske sier selv beklager, men også at noen av tingene er usant. (Kilde: Nordlys/BT)

Kongen talte om mobbing

Roald, Berit / NTB scanpix

Hvert år holder Kongen en nyttårstale. I talen som ble holdt på nyttårsaften snakket Kong Harald blant annet om mobbing. Han fortalte at han var fortvilet over unge som ikke har det bra, og talte til både de som mobber – og de som blir mobbet. – Alle har noe godt i seg. Også de som mobber og som trakasserer andre – enten det er gjennom ord eller handling, sa Kongen. Han fortsatte med en oppfordring om at vi må oppføre oss ordentlig mot hverandre og slutte å mobbe hverandre.(Kilde: BT)

Færre unge dør i trafikken

Øystein Torheim (arkiv)

I fjor var det 17 unge som døde i trafikken. Sammenlignet med andre år er det historisk lavt! Ifølge Terje Moe Gustavsen, veidirektør i Statens Vegvesen, er det tre grunner til nedgangen: Bedre veier, bedre biler og bedre sjåfører. Gustavsen forteller også at flere unge sjåfører er klar over farer i trafikken. (Kilde: VG)

Årets idrettsnavn

Johansen, Carina / NTB scanpix

Hvert år kårer Bergens Tidende årets idrettsnavn. Håvard Lorentzen fra Fyllingsdalen (25) har blitt kåret til årets idrettsnavn fordi han det siste året har gjort det veldig bra på skøyter. Lorentzen har blant annet vunnet sølv i sprint-VM. (Kilde: BT)

Rekord for Fløibanen

Hommedal, Marit

I desember var det 50.000 som tok Fløibanen. – Julemåneden er historisk. Aldri før har vi hatt 50.000 reisende med Fløibanen i årets siste måned, forteller sjef Anita Nybø til BA. Da snøen la seg på Fløien var det hele 5000 som tok Fløibanen. Totalt i 2017 var det nesten to millioner som tok banen. (Kilde: BA)

Hva synes du?

Laster reaksjoner…
Hva mener du? Klikk her for å kontakte BT Junior.