Få med deg det som skjer med våre kjappe nyheter hver hverdag!

«Helsesista» har fått pris og to millioner kroner


       Her er «Helsesista» i Bergen, «happymoment» ved den blå steinen.
Her er «Helsesista» i Bergen, «happymoment» ved den blå steinen.
Geir Martin Strande (arkivfoto)

Tale Maria Krohn Engvik (Helsesista) fikk to millioner kroner og prisen Årets Ladejarl fra Rema-sjef Odd Reitan på tirsdag. Prisen gis til spesielt samfunnsengasjerte mennesker. – Hun har revolusjonert det yrket hun er i med klokskap, sterke verdier og tidsriktig teknologi. Hun er ung, fresk og snakker med og hjelper ungdom. Hun sier at «det lønner seg å være god». Det betyr så mye for andre, og spesielt ungdommer å høre det, sa Reitan til Adresseavisen.

Jente (5) påkjørt på Bryggen

Junge, Heiko / NTB scanpix

Jenten ble påkjørt av en drosje da hun skulle krysse et fotgjengerfelt sammen med sin mor, ifølge politiet. Påkjørselen skal ha skjedd i fotgjengerfeltet ved butikkene Ting og Røst i sentrum. – Drosjesjåføren har forklart at han ikke så jenten og moren hennes, sier Morten Rebnord, operasjonsleder i Vest politidistrikt. Han holdt lav fart, jenten er semdt til Haukeland for en sjekk.

Vil ha mobilforbud i bergensskolene

Alice Bratshaug

Høyrepolitiker Henning Warloe legger neste uke frem forslag om mobilfri skolehverdag. Han vil at det skal være like regler for alle skolene i Bergen. Warloe mener mobilen ikke har noe i klasserommet å gjøre. Bruk av mobil kan gå kraftig ut over både undervisning, konsentrasjon, læringsutbytte og sosialt samvær på skolen, påpeker han. I dag kan hver skole og hver enkelt lærer selv bestemme hvordan de forholder seg til mobilen. – Denne forskjellsbehandlingen kan oppleves urettferdig. Hvis det er snakk om å bruke mer IT i skolen, burde Bergen kommune heller få på plass flere datamaskiner og nettbrett, sier Warloe.