Meny Lukk

Kjappe nyheter tirsdag 

Giphy.com

Hetebølge – men ikke i Bergen.

Vær smart – les kjappe nyheter hver ukedag!

Møttes for første gang på to år

AP / NTB scanpix

Den sørkoreanske gjenforeningsministeren Cho Myoung-gyon (t.v.) tar sin nordkoreanske motpart Ri Son-gwon i hånden under det første møtet mellom de to landene på to år. Nord- og Sør-Korea er i utgangspunktet bitre fiender, og derfor er det fint at møtes for å prate sammen. Det de diskuterer er om Nord-Korea skal få være med når Sør-Korea arrangerer vinter-OL i februar i år. I tillegg kan det hende de tar opp andre ting som kan gjøre at de to landene kan få et bedre forhold. (Kilde: NTB / BT)

Varsler høy luftforurensning i morgen

Skjermdump / Luftkvalitet.info

Onsdag ventes det høy luftforurensning i Bergen i en periode på ettermiddagen. Det vil si at det er så mye eksos fra biler og røyk fra piper at luften ikke er så ren som den burde. Noen med lungesykdommer sliter med å puste og må holde seg innendørs. Skyfri himmel, kulde og lite vind kan føre til dårligere luft enn hvis det er mye vind og det regner. Torsdag skal luftkvaliteten bli bedre igjen, ifølge Rebecca Roggentin, meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet. (Kilde: BT)

Hetebølge i Australia

STRINGER / X80002

En hetebølge har rammet det sørlige Australia. I landets største by, Sydney, er det målt hele 47,3 varmegrader. Ikke siden 1939 har det vært så varmt i byen! I Australia har de sommer når vi har vinter; årestidene er med andre ord motsatt av når vi har dem. (Kilde: NTB)

Hva synes du?

Laster reaksjoner…
Hva mener du? Klikk her for å kontakte BT Junior.