Meny Lukk

Kjappe nyheter torsdag

MUKESH GUPTA / X01838

Barn fra Bergen er sendt til utlandet uten at de vil det! Les mer om det her.

Fire viktige nyheter du bør få med deg!

Youtube-stjerna Dennis krev 130.000 kroner

Elias Dahlen

Youtube-sensasjonen Dennis Vareide (27) frå kanalen «Prebz og Dennis» går rettens veg etter at ein 19-åring har kome med skuldingar om at han har utført straffbare handlingar i ein video på nettstaden. Dennis meiner han ikkje har gjort det. Difor krev han 130.000 kroner. Rettssaka startar fredag. – Det er slitsamt. Det er ikkje ein situasjon jeg unner nokon å vere i, seier Vareide til NRK.no. 19-åringen hevdar på si side at han ikkje har gjort noko ulovleg. Dennis Vareide driv saman med Prebz (Preben Fjell) den mest populære norskpråklege kanalen på Youtube, med 245.000 følgjarar. (Kilde: NRK og BT)

Flere barn er sendt til Somalia mot sin vilje

MOHAMMAD PONIR HOSSAIN / X03850 (illustrasjon)

Politiet i Bergen har mottatt flere anmeldelser etter at barn skal ha blitt sendt til koranskole i Somalia. De etterforsker saken, men har fremdeles ikke siktet noen. – Noen av dem som har kontaktet oss er allerede i utlandet, etterlatt der mot sin vilje. Vi er også kontaktet av bekymrede slektninger og venner, sier en i Røde Kors. Røde Kors hjelper blant annet barn som opplever slike ting. På en koranskole lærer muslimske barn fra 5–6-års alderen tekster fra Koranen. (Kilde: BT og Store norske leksikon)

Godvær i hele kommende uke

Eirik Brekke

Meteorologen advarer om en viss risiko for dårlig luft, men synes heller vi skal glede oss over utsiktene til strålende vintervær og godt skiføre. – Endelig, sier Lars Andreas Selberg, vakthavende meteorolog ved Værvarslinga på Vestlandet. – Endelig ser det ut til at vi er på vei inn i en periode med stabilt vintervær. Til glede for oss som er glade i å gå på ski, legger han til. Fra søndag kveld har han ikke en eneste millimeter med nedbør å varsle om frem til søndag 14. januar. (Kilde: BT)

Vil ha flere flyktninger til Bergen

Ørjan Deisz (arkiv)

...men det er det ikke alle som mener: Hvert år blir alle kommuner bedt om å bosette et visst antall flyktninger. Det varierer fra år til år, men de siste årene har det variert mellom 400 og 680 stykker. I år er det derimot mye lavere, Bergen kommune er bedt om å ta imot 200 flyktninger. – Jeg undrer meg over at vi ikke blir bedt om å bosette flere, for det er jo ikke akkurat slik at det er mangel på flyktninger i verden, sier byråd Erlend Horn. (Kilde: BT)

Hva synes du?

Laster reaksjoner…
Hva mener du? Klikk her for å kontakte BT Junior.