Meny Lukk

Kjappe nyheter torsdag

SCANPIX

Norge som en av gullkandidatene, statsministeren i Det hvite hus, post og influensa.

Hold deg oppdatert!

Erna Solberg møtte Donald Trump

SCANPIX

– Norge er en god kunde, alliert og venn, sa president Donald Trump da han tok imot statsminister Erna Solberg (H) i Det hvite hus. I forkant av besøket understreket Solberg viktigheten av å møte den amerikanske presidenten. – Dette er en mann og en person med stor innflytelse på internasjonal politikk og utvikling. Det er ikke så ofte Norge for anledning til å gjennomføre møter som dette, sa Solberg.

Regjeringen foreslår post annenhver dag

Statsråd Ketil Solvik-Olsen (Frp) og regjeringen foreslår at det kun skal leveres post annenhver dag. Dette er fordi det ikke er så mye post som det var før, nå er mye digitalt. Dersom de endrer dette vil 3.000 postbud kunne bli overflødige - å stå i fare for å miste jobben. Post annenhver dag skal gi en innsparing på 500 millioner kroner årlig fra 2020, og 650 millioner kroner årlig fra 2025.

Influensatoppen nærmer seg Hordaland

SCANPIX

Flere har fått influensa i Hordaland og Sogn og Fjordane i årets første uke, og toppen er ventet senere i januar. Totalt ble 228 personer på landsbasis innlagt på sykehus med alvorlig influensa den første uken i 2018. Mange har valgt å vaksinere seg, og fortsatt er det mulig - influensasesongen kommer nemlig til å vare noen måneder til. Vaksinen gir ikke full beskyttelse, og den beskytter ikke mot alle virus som er i omløp.

Dette trenger du å vite om håndball-EM


        Sander Sagosen og Norge kom til finalen i VM i fjor. Nå skal de forsøke å vinne lagets første gull.
Sander Sagosen og Norge kom til finalen i VM i fjor. Nå skal de forsøke å vinne lagets første gull.
NTB SCANPIX

Hviterussland, Østerrike og Frankrike spiller i gruppe B, sammen med Norge.

De tre beste lagene går videre til sluttspillet, som begynner 18. januar. Semifinalene spilles 26. januar, og finale/bronsefinale 28. januar. Mange mener at Norge er en av fire-fem gullkandidater.

Hva synes du?

Laster reaksjoner…
Hva mener du? Klikk her for å kontakte BT Junior.