Meny Lukk

Kjappe nyheter fredag 

JOHANNES LOVUND

Nå samarbeider Kygo og Alan Walker, ungdom stoler mer på tradisjonelle nyhetsmedier, Norges vei i fotball-EM, og mer!

Få med deg siste nytt før helgen! Du holder deg enkelt oppdatert med våre kjappe nyheter!

Kygo og Walker samarbeider


        KYGO: Kygo på konsert i Las Vegas i sommer. Alan Walker spilte også der.
KYGO: Kygo på konsert i Las Vegas i sommer. Alan Walker spilte også der.
JOHANNES LOVUND

Kygo har ikke gjort en offisiell remiks av andres låter siden Marvin Gayes «Sexual Healing» i 2015. Den er strømmet 95 millioner ganger på Spotify. Nå har de to Fana-guttene Kygo og Alan Walker funnet sammen. I dag slippes Kygos remiks av «Tired», en låt Walker slapp i mai. – Kygo og jeg har vært i dialog om et samarbeid tidligere. Det var veldig kult å få det til nå. Han har, etter min mening, laget en kul remiks, sier Walker til BT. For noen uker siden ble også han offisielle remiks av Miley Cyrus’ «Malibu» sluppet. Den ble laget etter oppdrag fra henne.

Flere barn snakker om sine tanker rundt selvmord

Tomsickova Tatyana / Shutterstock / NTB scanpix

Det er en stor økning i antall barn under 13 år som ringer for å snakke om sine tanker om selvmord, melder Røde Kors. Det har vært et økt fokus på selvmord i mediene den siste tiden, og det merker de frivillige i Kors på halsen godt. I omtrent ti prosent av alle samtalene snakker de unge om selvmord, selvmordstanker eller selvskading. Så langt har det vært en dobling av antall henvendelser om de temaene sammenlignet med fjoråret i denen aldersgruppen. Dt viser at det ikke bare er et ungdomsproblem.

Stoler mer på NRK enn på sosiale medier

scanpix

Norske studenter har mindre tillit til sosiale medier enn britisk og israelsk ungdom. Og de stoler aller mest på NRK. Nordmenn er generelt mer interessert i nyheter enn andre folk i Europa. Politikk, internasjonale forhold og lokale nyheter noe vi i Norge fortsatt er ganske interessert i. Nå viser en ny studie fra Høgskolen i Sørøst-Norge at norske studenter har mye mer tillit til tradisjonelle medier som NRK og Aftenposten enn de har til Twitter, Facebook og blogger. -FORSKNING.NO-

Slik spiller Norge i fotball-EM

Pedersen, Terje / NTB scanpix

Til helgen starter fotball-EM for kvinner i Nederland. Norge spilller i gruppe A, og møter vertsnasjonen i åpningskampen.

Kampresultatene i gruppen avgjør om Norge går videre til sluttspillet. Kilde: NTB

Hva synes du?

Laster reaksjoner…
Hva mener du? Klikk her for å kontakte BT Junior.