Det var en person som ringte til Nordnes skole og sa det var en bombe på skolen. De ansatte på skolen passet på at alle kom seg raskt ut av skolebygningen. Elevene ble fulgt et stykke unna skolen, mens politiet lette grundig gjennom hele bygningen.

Det ble ikke funnet noe farlig, og alle kunne gå tilbake til skolen etterpå.

Skjer av og til

En skole i Telemark, en skole i Sør-Trøndelag og en i Danmark fikk alle omtrent samtidig også telefon om at det var plassert bomber på skolene.

Det skjer av og til at det kommer bombetrusler mot skoler i Norge, men det har ennå ikke blitt funnet bomber i noen av tilfellene.

– Liker å se de har makt

– Folk som kommer med slike trusler, er ofte voksne som er litt stakkarslige og synes det er spennende å se at de har så stor makt at de kan få mange til å gå ut av en skole samtidig. Eller det er elever som gjerne vil slippe å gå på skolen, kanskje de er redde for en prøve de skal ha den dagen, sier Atle Dyregrov. Har en psykolog og jobber mye med barn i kriser.

Han sier han skjønner at elever som opplever sånt kan synes det virker skremmende.

Kan se skremmende ut

– For selv om slike trusler høyst sannsynlig er tomme, er politiet nødt til å ta det veldig alvorlig. De rykker ut fort, og med mye verneutstyr som kan se skremmende ut, sier han.

Blir ofte tatt

Politiet vet ennå ikke hvem som ringte, og om det var samme person som ringte til alle skolene. Politiet har snakket med personen som svarte på telefonen, og jobber med å finne telefonen det ble ringt fra.

– Heldigvis blir de som kommer med slike trusler ofte tatt, sier operasjonsleder Jan-Tore Heggholmen i Vest politidistrikt til BA.

– Det er klart dette er ubehagelig, og enkelte elever er blitt redde, sier Frank Listøl fra politiet.

Elevene samlet seg etterpå i gymsalen for å få informasjon om hva som var skjedd, og skolehelsetjenesten tok seg også av elevene etterpå.