Vinterferien som er i gang. Til tross for at det verken er kaldt eller skiføre, betyr ikke at det ikke finnes mange spennende, morsomme og lærerike ting å gjøre i Bergen og bydelene rundt.

I vinterferieuken arrangeres det flere aktiviteter for hele familien, som både er gratis og ikke krever påmelding. I listen under finner du garantert en aktivitet du liker, eller får inspirasjon til noe du og familien kan gjøre sammen eller hver for seg.

Her er syv tips til ting å gjøre i vinterferien:

Ingen ferie uten spilling?

Kallestad, Gorm / NTB scanpix (ARKIV)

Spillmulighetene i Bergen blir stadig bedre, både med tanke på data- og brettspill. Blant annet tilbyr bibliotekene i Bergen muligheter for å låne diverse spill med hjem, og biblioteket i sentrum har også eget spillrom for store og små. Der kan man spille brettspill, PlayStation 4 og Xbox One, samt på Ipader. Det kan også være en fin anledning for barna å vise frem hva de spiller, og hvorfor de spiller det.

Les også: Spill med barna dine, mener Barnevakten og Medietilsynet

Bli den neste utstilleren på Kode-museene

Scanpix (ARKIV)

«PopLAB» dukker stadig opp rundt om i Bergen sentrum og bydelene rundt. Det er et kreativt verksted for store og små, hvor en gjestekunstner utfordrer deltakernes kreative evner. I vinterferien arrangeres verkstedet lørdag 23. februar på Oasen kjøpesenter i Fyllingsdalen. Hvis tidspunktet ikke passer, kan du jo lage til ditt eget miniverksted hjemme. Hva med å lage noen bursdagskort som kan brukes ved behov?

Uteaktivitet med en vri

Silje Katrine Robinson (arkiv)

På toppen av Fløyen er det et eldorado av aktiviteter for hele familien. Det finnes både lekeplasser og aktivitetsløyper som passer hele familien. I vinterferien inviterer fløyvertene til flere ekstra aktiviteter på Fløysletten, som for eksempel natursti og konkurranser. Det gjelder bare å kle seg etter været! Det er mulighet for å gå på asfalt hele veien opp om man velger traseen bak Skansemyren idrettsplass.

På oppdagelsesferd i egen by

Bjørn Erik Larsen (arkiv)

Kjenner du egentlig alle kjennemerkene i Bergen? Og har du vært der? En fin aktivitet for hele familien kan være å leke turist i egen by. Det er uendelig mange steder å oppsøke. Her er fem tips som passer perfekt for en dagstur i byen: Den blå steinen, Rosenkrantztårnet og Johanneskirken er tre landemerker som er fint å vite hvor er. Hvis du er på jakt etter mer uvanlige, men spennende plasser, kan du sjekke ut der hvor det en gang i tiden var et fengsel i sentrum? Det ligger like ved Rådhuset, som også kan være spennende. Eller kanskje ønske deg noe i ønskebrønnen på Bryggen? Som du skjønner finnes det mange ulike steder å oppsøke!

Gå i turistenes fotspor

Bård Bøe (arkiv)

I rekken av populære turistaktiviteter er det et sted som er listet som nummer én: Stoltzekleiven. Trappen med over 900 trinn ligger nesten 400 meter over havet, og gir en fantastisk utsikt over Bergen by. Mange bergensere bruker steintrappene til trening, men trappene fungerer også fint som en del av en dagstur. Toppen kan også nås ved å gå «bakveien», relativt flatt fra Fløyen, for eksempel. Tips: Husk at hvis du går ned steintrappene, har du har vikeplikt for alle sprekingene på vei opp!

Tenn konkurranseinstinktet

Elias Dahlen (arkiv)

Du kan arrangere turnering av mange slag, som for eksempel fotball, volleyball, orientering eller spilling. Finn ut hvem du vil ha med, når og hvor. Finn ut hvordan de ulike lagene kan innhente poeng, og skriv det ned. Sett opp kampene sånn at alle lag spiller mot hverandre. Ekstra gøy er det med en morsom premie til vinnerne. Kjør turnering!

Hva med en tur i skatehallen?

Fred Ivar Utsi Klemetsen (arkiv)

Aktivitetshuset Fysak er åpen hele vinterferien! Hva med å prøve og skate? Eller spille bordtennis? Klatre? Mulighetene i hallen er mange. Det er voksne på jobb i hallen om barna har lyst til å dra dit alene, men det er på eget ansvar. De har brett til utlån, men ta med egen hjelm.