Du kan enten steke pannekakene før du går ut, eller ta med stormkjøkken!

Steg 1

  1. Mål opp smør.
  2. Ha smøret i en kjele. Skru stekeplaten på middels varm og la smøret smelte.
  3. Når smøret har smeltet: skru av platen og trekk kjelen til siden.

Steg 2

  1. Mål opp mel og ha det i en stor bolle.
  2. Ha bakepulver og salt i bollen. Rør litt rundt med teskjeen, slik at alt blander seg.

Steg 3

  1. Mål opp melk.
  2. Knekk ett og ett egg i en kopp og ha det i desilitermålet.
  3. Visp sammen blandingen med en gaffel og hell det over i bollen.

Steg 4

Ha i det smeltede smøret i bollen og bruk håndmikseren til å blande røren til den er klumpefri. Bruk middels hastighet på håndmikseren.

Steg 5

  1. Skrell banan. Del bananen i mindre biter med hendene og legg på en tallerken.
  2. Bruk en gaffel og mos bananbitene til det blir til «banangrøt».
  3. Ha «banangrøten» over i bollen.
  4. Bland godt med håndmikseren til røren er jevn og klumpefri, slik som på bildet. Trekk ut kontakten til håndmikseren, når du er ferdig.

Steg 6

  1. Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme.
  2. Ha i 1 ts smør i stekepannen, og smør smøret litt rundt med stekespaden. Gjør klar en tallerken til de ferdige pannekakene.
  3. Bruk en øse og hell litt pannekakerøre i stekepannen, når smøret har sluttet å bruse. Her lager vi små pannekaker, så prøv å få plass til to eller tre i pannen samtidig.

Steg 7

  1. Når pannekakerøren begynner å stivne (piple på overflaten), så kan du sjekke om pannekakene har fått en fin gyllen brunfarge på undersiden.
  2. Snu pannekakene og stek dem på den andre siden.
  3. Legg de ferdigstekte pannekakene over på en tallerken, og stek resten av pannekakene. Ha i 1 ts smør for hver gang du skal ha i en ny runde med røre i stekepannen.
Giphy

(Kilde: Oppskrift og bilder brukes etter avtale med matstart.no)