Sashimi er kjempegodt! Nå kan du servere det som middag sammen med ris og salat av avokado og mango.

Steg 1

  1. Skjær topp og bunn av mangoen.
  2. Plasser mangoen stødig på skjærefjølen, med bunnen ned. Skjær av skallet, ved å la kniven gli langs sidene. Prøv å skjær så nærme skallet du klarer, slik at minst mulig havner i bosset.

Steg 2

Hold mangoen stødig med en gaffel, mens du skjærer av mangokjøttet, bit etter bit.

Steg 3

Skjær så mangobitene i mindre terninger, og legg i en bolle.

Steg 4

  1. Vask fjølen og kniven, slik at de er rene. Finn frem en moden avokado. Når du holder den i hånden skal den kjennes fast, men gi litt etter når du klemmer forsiktig på den.
  2. Del avokadoen i to slik: hold den ene hånden på avokadoen mens du bruker kniven og skjærer et snitt langs den ene siden av avokadoen. Vri den så rundt og skjær et snitt langs den andre siden.

Steg 5

Hold avokadoen med begge hender og vri, slik at de to delene løsner fra hverandre og du ender opp med to deler. Bruk en spiseskje og fjern steinen.

Steg 6

Bruk spiseskjeen og grav ut avokadokjøttet. Skjær så avokadokjøttet i små biter og ha over i bollen sammen med mangoen.

Steg 7

Del limen i to. Press limesaften over mangoen og avokadoen. Det er lettere å få til hvis du deler den halve limen i båter først.

Steg 8

Hakk koriander fint og ha det over i bollen. Bland alt forsiktig sammen med en skje, og sett bollen til siden eller i kjøleskapet til du er ferdig med resten av maten. Hvis du vil, kan du smake til med litt salt og pepper.

Steg 9

  1. Sett en stor kjele på kokeplaten. Bruk et desilitermål eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Skru platen på fullt. Ha salt i vannet.
  2. Les på pakken og finn ut hvor lenge risen skal koke.

Bruk en klype og legg posene med ris i vannet. Kok dem så lenge det står på pakken. Skru ned varmen på 2, slik at det ikke koker over.

Steg 10

  1. Legg fisken på en ren skjærefjøl. Bruk en skarp kniv og skjær fisken i tynne skiver litt på skrå.
  2. Legg lakseskivene på en tallerken.

Steg 11

Bruk klypen og ta posene med ris ut av vannet når den er ferdige. Legg dem på en tallerken. Posene rives enkelt opp når du serverer dem, og du kan gjerne legge risen over i en fin skål.

Steg 12

Ha soyasaus i en liten skål, som alle kan forsyne seg av. Server risen med sashimien, mangosalaten og soyasausen. Så kan du nyte maten!

(Kilde: Alle oppskrifter er lånt etter avtale med Matstart.no)