Meny Lukk
Bli abonnent

Vi skriver om det som er viktig for unge i Bergen.

BT Junior er en abonnementstjeneste, men vi ønsker å gi deg en liten smakebit av innholdet. Derfor er denne artikkelen åpen for alle.

Allerede abonnent? Logg inn her.

Det er mange gode grunner til å lage amerikanske pannekaker


       SIRUP? Amerikanske pannekaker serveres ofte med sirup – en tykk sukker-«saus» som kan være gul, brun eller rett og slett uten farge.
SIRUP? Amerikanske pannekaker serveres ofte med sirup – en tykk sukker-«saus» som kan være gul, brun eller rett og slett uten farge.
Giphy

For eksempel er 4. juli er USA sin nasjonaldag!

Og hva passer ikke bedre enn amerikanske pannekaker da?

Steg 1

  1. Mål opp smør.
  2. Ha smøret i en kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la smøret smelte.
  3. Når smøret har smeltet: Skru av platen og trekk kjelen til siden.

Steg 2

  1. Mål opp mel og ha det i en stor bolle.
  2. Ha bakepulver og salt i bollen.
  3. Ha sukker i bollen.
  4. Rør litt rundt i bollen med spiseskjeen, slik at alt blander seg.

Steg 3

  1. Mål opp melk i målebegeret.
  2. Knekk ett og ett egg i en kopp og ha i målebegeret.
  3. Visp sammen blandingen med en gaffel.
  4. Ha melk- og eggeblandingen i bollen.

Steg 4

  1. Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet.
  2. Bruk håndmikseren og bland til røren er klumpefri. Bruk middels hastighet på håndmikseren.

Steg 5

  1. Ha det smeltede smøret i bollen.
  2. Bland godt med håndmikseren til røren er jevn og klumpefri, slik som på bildet.

Steg 6

  1. Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme.
  2. Ha i 1 ts smør i stekepannen, og smør smøret litt rundt med stekespaden. Gjør klar en tallerken til de ferdige pannekakene.
  3. ruk en øse og hell litt pannekakerøre i stekepannen, når smøret har sluttet å bruse. Pannekakene skal være litt mindre og tykkere enn vanlige pannekaker.

Steg 7

  1. Når pannekakerøren begynner å stivne (piple på overflaten), så kan du sjekke om pannekaken har fått en fin gyllen brunfarge på undersiden. Bruk stekespaden.
  2. Snu pannekaken og stek den på den andre siden. Legg pannekaken over på en tallerken. Stek resten. Ha i 1 ts smør for hver andre pannekake du steker.

Steg 8

Nyt maten!

(Kilde: Oppskrift og alle bilder er lånt fra www.matstart.no.)

Hva synes du?

Laster reaksjoner…
Hva mener du? Klikk her for å kontakte BT Junior.

Vi skriver om det som

er viktig for unge i Bergen.

BT Junior er en nettside der barn og unge kan oppdatere seg på nyhetsbildet, bli underholdt og bidra med meninger og innhold.

Engasjerende

Forklarende

Spennende

Underholdende