Og hva passer ikke bedre enn amerikanske pannekaker da?

Steg 1

  1. Mål opp smør.
  2. Ha smøret i en kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la smøret smelte.
  3. Når smøret har smeltet: Skru av platen og trekk kjelen til siden.

Steg 2

  1. Mål opp mel og ha det i en stor bolle.
  2. Ha bakepulver og salt i bollen.
  3. Ha sukker i bollen.
  4. Rør litt rundt i bollen med spiseskjeen, slik at alt blander seg.

Steg 3

  1. Mål opp melk i målebegeret.
  2. Knekk ett og ett egg i en kopp og ha i målebegeret.
  3. Visp sammen blandingen med en gaffel.
  4. Ha melk- og eggeblandingen i bollen.

Steg 4

  1. Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet.
  2. Bruk håndmikseren og bland til røren er klumpefri. Bruk middels hastighet på håndmikseren.

Steg 5

  1. Ha det smeltede smøret i bollen.
  2. Bland godt med håndmikseren til røren er jevn og klumpefri, slik som på bildet.

Steg 6

  1. Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme.
  2. Ha i 1 ts smør i stekepannen, og smør smøret litt rundt med stekespaden. Gjør klar en tallerken til de ferdige pannekakene.
  3. ruk en øse og hell litt pannekakerøre i stekepannen, når smøret har sluttet å bruse. Pannekakene skal være litt mindre og tykkere enn vanlige pannekaker.

Steg 7

  1. Når pannekakerøren begynner å stivne (piple på overflaten), så kan du sjekke om pannekaken har fått en fin gyllen brunfarge på undersiden. Bruk stekespaden.
  2. Snu pannekaken og stek den på den andre siden. Legg pannekaken over på en tallerken. Stek resten. Ha i 1 ts smør for hver andre pannekake du steker.

Steg 8

Nyt maten!

(Kilde: Oppskrift og alle bilder er lånt fra www.matstart.no.)