Meny Lukk

En følelse av sommer med iskake

Matstart

Til tross for mye regn og lite sol er det aldri feil med en deilig oreo-iskake!

Hvis du ikke liker oreo-kjeks, kan du bruke hvilke som helst andre, mørke kjeks! Nam!

Til én kake trenger du:

Steg 1

Ha bakepapir i bunnn av en springform (kakeform som vist på bildet) på 24 cm i diameter. Sett på kanten og lukk formen, slik at bakepapiret sitter fast. Klipp eller riv vekk sidene av bakepapiret som stikker ut. Bakepapiret gjør det enklere å ta ut kaken når den er ferdig.

Steg 2

Start med å lage kjeksbunn. Ha oreokjeks i en foodprocessor, eller en hurtigmikser. Fest på lokket og sett i stikkontakten. Kjør oreokjeksene til fine smuler.

Steg 3

Vei opp 50 g kjekssmuler i en skål (de skal blandes inn i isblandingen senere). De resterende 250 g kjekssmuler skal du bruke til å lage bunnen, så de kan du ha i en annen bolle.

Steg 4

Mål opp smør og ha i en liten kjele. Sett kjelen på en stekeplate og skru på middels varme. Når smøret har smeltet kan du skru av platen.

Steg 5

Ha det smeltede smøret i bollen med 250 g kjekssmuler. Bland det godt sammen med en slikkepott eller skje.

Steg 6

Ha kjeksblandingen i formen, og trykk den jevnt utover bunnen. Sett den kjølig mens du fortsetter med oppskriften.

Steg 7

Nå skal du skille egg, fordi du kun skal bruke eggeplommene. Kakk egget på midten og bruk de to halvdelene til å skille ut eggehviten. Ha eggeplommene over i en stor skål eller en bolle tilslutt. Ps. Eggehviten kan du bruke til å lage en hvit omelett, for eksempel.

Steg 8

Mål opp melis og vaniljesukker, og ha det i bollen sammen med eggeplommene.

Steg 9

Visp eggeplommer, melis og vaniljesukker til stiv eggedosis.

Steg 10

Sjekk om eggedosisen er ferdig: 3-bokstavtipset er en grei pekepinn på hvor lenge vi skal piske. Ta opp vispen og skriv Ole med det som renner fra vispen. Hvis o-en står igjen når e-en er ferdigskrevet er eggedosisen klar.

Steg 11

Vask håndvispen. Mål opp fløte og ha det i en annen bolle. Nå skal du lage krem. Bruk håndmikseren til å vispe fløten.

Steg 12

Når fløten er stiv og danner fine topper er den klar. ta ut stikkontakten til håndmikseren og sett vispene til vask.

Steg 13

Bruk en slikkepott og skrap kremen over i eggedosisen (eller omvendt). Pass på å få med deg all kremen. Bruk slikkepotten og bland godt, slik at du får en fin, lysegul krem.

Steg 14

Ha resten av kjekssmulene (50 g) i blandingen og bland forsiktig sammen.

Steg 15

Hell isblandingen i kakeformen, og smør den jevnt utover med slikkepotten. Dekk med plastfolie og frys i minst 4 timer. Du kan pynte med hele kjeks eller jordbær før servering!

KILDE: Oppskrift og alle bilder er lånt fra www.matstart.no

Hva synes du?

Laster reaksjoner…
Hva mener du? Klikk her for å kontakte BT Junior.