Meny Lukk
Bli abonnent

Vi skriver om det som er viktig for unge i Bergen.

BT Junior er en abonnementstjeneste, men vi ønsker å gi deg en liten smakebit av innholdet. Derfor er denne artikkelen åpen for alle.

Allerede abonnent? Logg inn her.

Gutt (13) får ikke spille mer fordi han har skulket skolen

NTB scanpix (ILLUSTRASJON)
?

Spør helsesøster

Hei helsesøster! Jeg har en del fravær og er utrolig skolelei. Alle fagene er kjedelige og ingenting er gøy lenger. Bortsett ifra gym og friminuttene. Jeg skjønner at skolen er viktig og alt det der, for jeg har jo lyst på en bra jobb. Men, akkurat nå orker jeg ikke mer. Alle maser. Mamma vekker meg alltid før hun drar på jobb. Ofte lar jeg bare være å gå på skolen. Først sover jeg litt, så spiller jeg til mamma kommer hjem. Nå har mamma funnet ut at jeg har skulket skolen. Nå får jeg ikke spille mer. Det syntes jeg er skikkelig urettferdig. Det er jo der jeg treffer vennene mine. Akkurat nå er alt skikkelig kjipt. Har du noen gode råd til meg for at jeg skal få det bedre og få lov å spille igjen? Hilsen gutt 13 år.

Helsesøster svarer

...

Hei!

Så flott at du forteller dette. Det du snakker om nå er det nok mange som kjenner seg igjen i.

Du er ikke alene om å være skolelei

Du er ikke alene om å være skolelei. Men, som du sier, så er det jo viktig med utdannelse for å få seg en god jobb. Det er bra at du tenker på dette. For selv om du ikke opplever skole som det viktigste akkurat nå, så kan det være at du angrer senere for at du ikke fulgte så godt med på ungdomsskolen.

Det er viktig å lære seg gode studievaner som du kan ta med deg videre. Vi vil tro at lærerne dine har snakket mye om dette også. Vi skjønner at spillingen er viktig for deg, og at det er en sosial møteplass for deg og vennene dine. Det er dumt at du skulket skolen og at det har ført til at du nå ikke får spille.

Målet må være at du klarer å være mer på skolen, men at du også får spille med vennene dine

Ofte blir ikke ungdom og foreldre enige om hvor mye spilletid som er greit, og det er faktisk sånn at som foreldre så har en lov til å bestemme det som en tror er best for barnet sitt. Det er de voksne sin oppgave å passe på at du også har tid til å gå på skolen, spise, sove og gjøre lekser. Vi kan forstå at du synes mamma er streng, men hun bryr seg jo bare om deg, og vil ditt beste. Du er heldig.

Giphy (ILLUSTRASJON)

Vi tenker dere må lage en plan for tiden fremover. Målet må være at du klarer å være mer på skolen, men at du også får spille med vennene dine på nett. Det er nok lurt å lage en ukeplan der du og mamma blir enige om når det er spilletid, og når du skal gjøre andre oppgaver.

Dersom du og mamma trenger hjelp til dette, så kan nok helsesøster gjerne invitere dere begge til en samtale der dere sammen setter opp en slik plan.

Håper det vil bidra til at du får det bedre.

Hilsen helsesøstrene Catrine og Christine

Hva synes du?

Laster reaksjoner…
Hva mener du? Klikk her for å kontakte BT Junior.
Les hele saken med abonnement på BT Junior Hei, vi kan ikke se at du har et BT Junior-abonnement. Bytt konto

Jubileumstilbud!

Gi en smart gave til nysgjerrige barn!
Kjøp 1 år for 300 kr Deretter kr 79 /mnd
For BT-abonnenter kr 49 /mnd
Ingen bindingstid.

Vi feirer ett år med engasjerende og underholdende journalistikk for barn og unge!

BT Junior er en nettside der barn og unge kan oppdatere seg på nyhetsbildet, bli underholdt og bidra med meninger og innhold.

Engasjerende
Spennende
Forklarende
Underholdende

Lurer du på noe?