Noen kriser om mennesker på flukt får større oppmerksomhet enn andre.

De ti landene i listen under er de landene i verden som ifølge Flyktninghjelpen får mindre oppmerksomhet enn andre fluktkriser, til tross for at de trenger stor hjelp.

Flyktninghjelpen mener det er tre grunner til det:

  1. De får lite penger til hjelpearbeid
  2. Det står lite om krisene i mediene
  3. Mangel på fredsforhandlinger og folk som vil beskytte uskyldige folk (sivile)

Flyktninghjelpen håper at ved hjelp av listen skal for eksempel medier (slik som BT Junior) fortelle om krisene, slik at flere blir oppmerksomme på dem.


       HVA ER FLYKTNINGHJELPEN? Flyktninghjelpen er en norsk hjelpeorganisasjon som jobber over hele verden, spesielt med mennesker som er på flukt. På bildet er generalsekretæren (sjefen) Jan Egeland.
HVA ER FLYKTNINGHJELPEN? Flyktninghjelpen er en norsk hjelpeorganisasjon som jobber over hele verden, spesielt med mennesker som er på flukt. På bildet er generalsekretæren (sjefen) Jan Egeland.
Junge, Heiko / NTB scanpix

Den demokratiske republikken Kongo

James Akena / X02107

I Kongo er det like mange mennesker i nød som i Syria, men vi leser nesten ingenting om Kongo i mediene. Det er like mange mennesker på flukt i Kongo, som det er mennesker i Norge. Skoler ødelegges og det er mangel på rent drikkevann, skriver Flyktninghjelpen.

Sør-Sudan

Adelle Kalakouti / TT NYHETSBYRÅN

Det er en alvorlig borgerkrig (krig inne i landet) i Sør-Sudan. Det har ført til en ekstrem sultkatastrofe. Det er et farlig sted å være, selv for hjelpearbeidere som ikke ønsker å blande seg inn i konflikten, men bare hjelpe de uskyldige.

Den sentralafrikanske republikk

Jerome Delay / TT NYHETSBYRÅN

I det afrikanske landet er det to grupper som er i en blodig, væpnet konflikt (Anti-Balaka og Ex-Seleka). De har forsøkt med våpenhviler, men uten at de har blitt respektert. Det har ført til at mange mennesker er på flukt.

Burundi

Goran Tomasevic / X90012

Mange mennesker har flyktet fra landet Burundi i Afrika, og bor i «sprengte» flyktningleirer i naboland. Der har de dårlig tilgang på mat og utdanning. Mye av grunnen til uroen i landet, er politikk. Mange er uenige med presidenten.

Resten av listen er som følger:

5. Etiopia

6. Palestina

7. Myanmar

8. Jemen

9. Venezuela

10. Nigeria

(Kilde: Store norske leksikon og Flyktninghjelpen)