Meny Lukk

Emma (14): – Barn på flukt er et stort problem

Reidun Drægebø

– Jeg mener at folk må bli mer interessert i dette problemet. Les hvorfor her!

Barn på flukt er et stort problem. Spesielt i fattige og krigsfarlige land som for eksempel Myanmar. Daglig kommer tusenvis av mennesker over grensen mellom Myanmar og Bangladesh. De fleste er barn, mødre og eldre. De som flykter er Rohingya-muslimer.

Dette er alt for urettferdig. Barn som ikke sover på flere dager, sulter og tørster er et vanlig problem på slike steder, men det også et forferdelig problem. Det er også tusenvis av barn og unge som dør hver eneste dag, på grunn av matmangel, sykdom og så videre.


        PÅ FLUKT: En liten gutt som er rohingya muslim flyr en drage utenfor teltet han bor i med familien sin. Han er på flukt.
PÅ FLUKT: En liten gutt som er rohingya muslim flyr en drage utenfor teltet han bor i med familien sin. Han er på flukt.
Wong Maye-E / TT / NTB Scanpix

Jeg synes Unicef gjør mye positivt for tiden. De jobber med å hjelpe Rohingya-barna i Bangladesh, ved at de har fylt opp lastebiler med vann, vannrensetabletter og sanitærutstyr (førstehjelpsutstyr). Unicef trenger etter hvert mye mer penger til å hjelpe barna.


       TV-AKSJON: I år gikk pengene til Unicef.
TV-AKSJON: I år gikk pengene til Unicef.
Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Det er også normalt at barna mister både foreldre og familiemedlemmer under flukten.

Jeg mener at folk må bli mer interessert i dette problemet. Det er ofte slik at vi tenker mest på oss selv og til og med stenger ute problemene rundt oss. Som for eksempel flukten fra Myanmar.

Hva synes du?

Laster reaksjoner…
Hva mener du? Klikk her for å kontakte BT Junior.