Pelsjakker er noe som er veldig populært i Norge og andre land. Jakkene har en fin pels, men det som ikke er så fint er at det er ekte pels. Pels fra et dyr. Canada Goose og Parajumper er merker som selger disse jakkene.

Jakkene er utrolig fine og pelsen er nydelig, men måten de får tak i pelsen på er ikke så positiv. Dyrene blir torturert og drept bare for å bli pynt på jakken.

Det er mange som går i fakkeltog mot pelsjakker. De vil ikke at dyrene skal bli torturert. Jeg tror ikke disse fakkeltogene hjelper så mye. Jakkene selges fortsatt og dyr blir torturert.


       FAKKELTOG: På bildet går mange i Bergen i demonstrasjons-tog mot pels.
FAKKELTOG: På bildet går mange i Bergen i demonstrasjons-tog mot pels.
Elias Dahlen (arkiv)

Det som er bra med jakken er at du holder deg varm samtidig som du ser bra ut. De fra Cubus og H&M er ikke like fin som de fra Parajumper og Canada Goose, men det er mye bedre å kjøpe de fra Cubus fordi de har ikke ekte pels.


       EKTE PELS: Canada Goose er ett av merkene som har ekte pels på jakkene sine.
EKTE PELS: Canada Goose er ett av merkene som har ekte pels på jakkene sine.
AP Photo/The Canadian Press, Aaron Vincent Elkaim (arkiv)

Hvorfor vil folk ha ekte pels, og hvorfor kan man ikke bare ha falsk? Den ekte pelsen er mye finere enn falsk pels, men likevel er det ikke bra å ha en sånn jakke.

Min mening er at de som lager disse jakkene kan heller lage de uten pels eller bare med falsk pels. Dyrene trenger pelsen sin for å holde seg varm. De trenger det mer enn oss. Uansett om vi har ekte eller falsk pels så trenger vi ikke det mer enn dyrene.