Slik ser flyplassen ut etter terrorangrepet

Nå er alle de 32 drepte identifisert etter terrorangrepet.

ENSLIG IGJEN: Fra innsjekkingsområdet.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Alle de 32 personene som døde i terroraksjonene i Brussel er nå identifisert, melder belgiske myndigheter. Det er en nedjustering fra 35 som tidligere er blitt meldt. 17 var belgiske statsborgere, resten utenlandske.

Den belgiske avisen Het Nieuwsblad har fått tilgang til disse bildene av opprydningsarbeidet etter de to bombene på flyplassen Zaventem.

BT Brif:

Les også

Slik kjente terroristene hverandre

Brussels parallellsamfunn:

Les også

Slik er Brussel splitta i to

Bildene er tatt 23. mars, dagen etter terroraksjonen som rystet Brussel, og viser de enorme ødeleggelsene ved flyplassene. På bildene holder opprydningsmannskaper på med arbeidet sitt. Flere av bildene er blodige.

Terroraksjonen skjedde først ved innsjekkingsområdet på lufthavnen, der to bomber ble detonert av gjerningsmennene med få sekunders mellomrom.

En times tid senere ble metrostasjonen Maelbeek rammet. Stasjonen er rett ved EU-kvarteret i Brussel.

MELLOM BÅNDENE: Til høyre for lekeplassen, mellom båndene, skal den første bomben ha eksplodert på flyplassen.
OPPRYDDINGEN: Brussel lufthavn har vært stengt siden angrepet.

Lufthavnen skal åpne opp litt etterhvert i løpet av de kommende dagene, men da med sterkt redusert kapasitet.

RYDDER: Dette er avgangshallen på Brussel lufthavn under opprydningen etter terroraksjonen.
ENSLIG IGJEN: Fra innsjekkingsområdet.

Tre gjerningsmenn er sett på overvåkningsbilder og video fra flyplassen. De to første er identifisert som Ibrahim el-Bakraoui og Najim Laachraoui av belgisk påtalemyndighet.

Den tredje mannen, kjent som mannen med hatt, er nå ukjent.

Les også:

Les også

Sendte melding til kjæresten kort tid før bombeangrepene. Så ble det helt stille fra ham.

En pågrepet person ble antatt av belgiske media å være den ukjente hattemannen. Han ble siden løslatt av en belgisk domstol på grunn av manglende bevis. Ifølge forsvareren skal mannen ha alibi for tidspunktet.

Se flere bilder under videoen.

STORE SKADER: Fra avgangshallen på lufthavnen.
BLODIG: Terroraksjonen tok til sammen 32 liv, fordelt med rundt halvparten på flyplassen, de andre ved metrostasjonen Maelbeek.
TO BOMBER: To bomber eksploderte på flyplassen. Politiet fant siden en bombe til, som ikke hadde detonert. Det er antatt at den såkalte hattemannen - som til nå er ukjent - skulle sprenge seg selv med den.

Belgisk politi har fått inn 51 ulike signalement fra publikum av mannen med hatt, ifølge nyhetsbyrået Belga. Signalementene har derimot ikke vært til nytte så langt.

I tillegg til Ibrahim el-Bakraoui, er broren Khalid identifisert som en av muligens to personer som sto bak angrepet på metrostasjonen. Den nederlandske innenriksministeren Ard van der Steur opplyste tirsdag at FBI hadde advart Nederland mot brødrene en ukes tid før angrepene.

Les også:

Les også

Brussel-bombers bror: - Han var snill og smart

Khalid, som sto som leietaker av gjemmestedet til blant annet ettersøkte Salah Abdeslam, skal ha vært ettersøkt for terrorisme, ekstremisme og rekruttering.

INNSJEKKINGEN: Dette er restene av innsjekkingen til Brussels Airlines, det største flyselskapet på flyplassen.
TAVLER: Dette brukte å være tavler.

Belgia har i dag strenge regler for når politiet kan pågripe folk for forbrytelser som ikke er i ferd med å skje: Mellom 21 og 05 på morgenen skal slike arrestasjoner ikke ta sted.

Nå går det mot lovendring, etter at det belgiske parlamentets terrorkomité enstemmig har foreslått å innføre et nytt unntak for pågripelser: Ved mistanke om terrorisme eller medvirkning til det.

VINDUER: Eksplosjonene skjedde med få sekunders mellomrom på morgenen 22. mars 2016.

Les også:

Publisert: