Elisabeth Terland kan bli årets spiller i den engelske superligaen i fotball

Spissen Elisabeth Terland har levert en strålende sesong for Brighton i engelsk fotball og kjemper om å bli årets spiller i superligaen.

Elisabeth Terland er nominert til årets spiller i superligaen.
Foto: Carina Johansen / NTB
Publisert: Publisert:

De åtte nominerte til den gjeve prisen ble offentliggjort fredag. Terland er i svært celebert selskap.

Den norske 22-åringen har notert seg for 13 mål og én målgivende for klubblaget denne sesongen. Det plasserer henne på andreplass på toppscorerlisten i ligaen. Kun Manchester Citys Khadija Shaw (21 mål) har scoret flere.

Årets sesong er Terlands andre i Brighton siden overgangen fra Brann i 2022. Forrige sesong endte hun på syv mål.

Totalt står hun med totalt 23 mål i alle konkurranser for Brighton, hvilket er klubbrekord. Aileen Whelan hadde den tidligere bestenoteringen på 19 mål.

Brighton har hatt en fryktelig tung sesong. Klubben ligger i øyeblikket på 9.-plass på tabellen. Bare Leicester, West Ham og Bristol City har tatt færre poeng. Det gjør Terlands målantall ekstra imponerende.

Tidligere denne uken ble hun kåret til sesongens beste spiller i Brighton.

– Dette betyr mye. Det viser at du gjør noe viktig, og at du presterer bra, og det er det du ønsker å gjøre for å hjelpe laget. Det er en ære, sa Terland da hun ble hedret av egen klubb.

– Sesongen har vært litt utfordrende, men dette er en veldig fin gruppe mennesker, og jeg synes vi har utviklet oss mye gjennom året, la hun til.

I kampen om årets spiller-prisen er Terland nominert sammen med Chelsea-duoen Niamh Charles og Lauren James, samt Manchester Citys Shaw og Khiara Keating, Tottenham-spiller Grace Clinton, Arsenal-spiller Lotte Wubben-Moy og Leicesters Jutta Rantala.

Aston Villas Rachel Daly fikk prisen forrige sesong. De tre første årene den ble delt ut gikk Chelsea-spillerne Bethany England, Fran Kirby og Sam Kerr til topps.

Publisert: