Tips om løse brofester førte til kilometerlange køer

Krossnessundbrua ble stengt etter at en sjåfør mente brofestet var i ferd med å løsne. Nå går trafikken som normalt.

ÅPNET: Trafikken flyter nå godt over Krossnessundbrua.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Klokken 15.37 skriver politiets operasjonssentral på Twitter at de har fått melding om at brofester på Krossnessundbrua er i ferd med å løsne.

— En forbikjørende bilist så noe han oppfattet som unormalt ved broen og meldte dette inn til Veitrafikksentralen, sier operasjonsleder Bjarte Rebnor i Vest politidistrikt.

Veitrafikksentralen meldte deretter om mulige løse brofester til politiet, som så stengte broen for trafikk. Klokken 17.00 var køen flere kilometer lang, og det hele viste seg å være en misforståelse.

LANGE KØER: Trafikken ble stoppet ved 15.30-tiden. Det har gitt kilometerlange køer. Her står trafikken bom fast over Nordhordlandsbrua.

— Kan ha reagert på sprekker i veien

En entreprenør har nå fått snakket med sjåføren og sjekket broen. Konklusjonen er at alt er ved det normale.

— Det kan tenkes at innringeren har sett det som er normal bevegelse i brofestene som et resultat av temperaturskifter. Han kan også ha reagert på sprekker i veien, og det arbeidet som for tiden pågår i en undergang ikke så langt unna brofestene, sier operasjonslederen.

Han presiserer at politiet ikke er fagpersoner, og var nødt til å stenge broen på bakgrunn av meldingen de fikk, tross konsekvensene.

UTRYKNING: Alle nødetater ble sendt ut til broen tirsdag ettermiddag.

Entreprenøren satt fast i trafikken— Det var en utfordring å få entreprenøren til stedet, grunnet den lange køen. Selv med politieskorte kom han seg ikke frem, så vi ble nødt til å kjøre han ut i båt, forteller Rebnor.

Broen åpnet igjen cirka klokken 16.45, men det vil være køer i området en stund fremover, ifølge operasjonslederen.

— En stund sto det helt stille langt innover mot Åsane.

Klokken 17.30 går trafikken som normalt.

Publisert: