Ingen Norwegian-fly innstilt søndag

Flere tusen nordmenn ble rammet av kansellerte flyvinger på vei til sommerferie i går. Søndag ser det imidlertid ut til at alle fly skal gå i rute.

«NOK FOLK»: - Vi har klart å få inn nok folk til å jobbe søndag. Vårt hovedfokus er å få alle fly av gårde i rute, sier Astrid Mannion, pressekontakt i Norwegian.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Vi har klart å få inn nok folk til å jobbe i dag. Vårt hovedfokus er å få alle fly av gårde i rute, sier Astrid Mannion, pressekontakt i Norwegian til NTB.

Les også:

Les også

Norwegian: – Dette kunne vi ordnet

Hun bekrefter at det ikke er noen kanselleringer per søndag morgen, og forteller videre at Norwegian ikke har noe informasjon om at det vil bli kanselleringer i løpet av dagen eller mandagen.

Minst 18 kansellert lørdag

Minst 18 Norwegian-flyginger ble kansellert på kort varsel lørdag. Det gjaldt både innenlands— og utenlandsflyginger.

Har du mottatt dette kravet fra Norwegian?:

Avganger til populære feriedestinasjoner som Bulgaria, Kroatia, Kypros og Spania ble innstilt, både fra Oslo, Værnes og Stavanger.

Konflikt?

Kanselleringene kom etter at en overtidsavtale mellom flyselskapene og pilotene utløp.

Les også:

Les også

Norwegian får ha utenlandsk besetning på norskregistrerte fly

Lørdag bekreftet fagforeningen Parat at det er en konflikt mellom pilotene og Norwegian knyttet til en avtale om overtid og kjøpt og salg av fridager. I en pressemelding søndag slår imidlertid Parat kontra: I meldingen sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud at det i mediene skapes et inntrykk av en konflikt mellom Parat og Norwegian som ikke er korrekt.

Han bekrefter at det er uenighet om en avtale, men at Norwegian selv må svare for selskapets forsinkelser og kanselleringer.

Skjæggerud sier verken Parat eller pilotforeningen står bak noen form for aksjon mot selskapet.

— Det er riktig at vi er uenige om en frikjøpsavtale knyttet til overtid, men tilbakemeldingen til oss er at det ikke er noe sykefravær utover det normale og at pilotene utfører den jobben de skal. Vi har for øvrig ingen innflytelse på bemanningsplanleggingen til Norwegian, sier Skjæggerud i pressemeldingen.

Publisert: