Hotellet kan få tidenes sommer: Hadde belegg på 86 prosent i juni

Hotellet måtte stenge og permittere alle ansatte i midten av mars. Men da Scandic Fauske åpnet for bestillinger igjen 1. mai, tok det helt av.

Trine Nøvik, hotelldirektør i Scandic Fauske, kan glede seg over en strålende hotellsommer.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Hele juli og frem til skolestart ser ut til å bli ekstremt bra, sier Trine Nøvik, hotelldirektør i Scandic Fauske.

I juni hadde hotellet hennes et belegg på 86 prosent og omtrent 3.000 gjester. Det var Saltenposten som først omtalte saken.

– Kan det bli tidenes sommer?

– Det ser veldig lovende ut, det gjør det, svarer hun.

Les også

Dette hotellet har ikke ett ledig rom før i august. Men for mange har det vært en katastrofal juni.

Positive ringvirkninger for byen

Mens mange hoteller sliter, går det så det suser for andre. Hotelldirektør i Kristiansand, Raymond Kirknes, fortalte tidligere denne uken at juli i år kan bli bedre enn juli i fjor, og administrerende direktør i NHO Reiseliv sa at Sørlandet kan glede seg over mange bookinger.

Men det er ikke bare sørlendingene som har grunn til å smile. Scandic Fauske, som ligger rundt femti minutters kjøretur fra Bodø, har hatt stor pågang av bestillinger den siste tiden.

– Folk ringer, sender mail og vi får bookinger gjennom alle kanaler, sier hotelldirektøren.

Det var knyttet stor spenning til årets sommer. Fra midten av mars og ut mai var hotellet stengt, og alle de ansatte var permitterte. Hun forklarer at hotellet, som ligger sentralt plassert langs E6, er kjent for å ta imot mange utenlandske bussturister. Men da grensene stengte, forsvant også bussene.

Mangel på bussturister har likevel ikke lagt en demper på sommeren. Da hotellet åpnet for bestillinger igjen 1. mai, tok det helt av, ifølge direktøren.

– At mange turister legger ferien hit, har også store ringvirkninger for hele Fauske. Det skaper liv og røre i byen, sier hun.

Les også

I over ti år har Petter Stordalen forberedt seg på en krise – bare ikke denne

Scandic Fauske har hatt en formidabel juni. Fremover ser det også lyst ut for hotellet i Nordland.
Les også

Hotelldirektør: – Juli i år kan bli bedre enn i fjor

Spent på konferansehøsten

Turistene som besøker hotellet, kommer fra hele landet, men det er mange trøndere og voksne par. I tillegg er det et populært hotell for barnefamilier. Hotelldirektøren håper nordmenn får opp øynene for hvor vakkert landet vårt er.

– Vi har hatt utrolig flott vær den siste tiden, så vi får håpe det fortsetter. Og at samfunnet snart blir friskmeldt fra viruset, sier hun.

For når sommerferieturistene forlater hotellet og høsten kommer, er hun spent på hvordan situasjonen blir. Hotellet, som også er et konferansehotell, har merket nedgang i etterspørsel som følge av virusutbruddet.

– På den fronten er det foreløpig rolig. Men vi håper ting normaliseres etter hvert, sier hun.

Publisert: