Ringnes tilbakekaller julebrus etter korkfeil

Problemene gjelder Hamar Lillehammer julebrus og Dahls julebrus på 0,33 liter glassflaske.

Det er enkelte av disse glassflaskene av produktene Hamar Lillehammer julebrus og Dahls julebrus som har fått korken feil påsatt.
Publisert: Publisert:

Flaskene med julebrus tilbakekalles fordi Ringenes har oppdaget tilfeller av at korker er satt feil på, noe som gjør at enkelte flasker ikke er tette.

– Når flasken ikke er tett forringes kvaliteten på produktet. På sikt kan det i tillegg medføre en risiko for muggdannelser i flasken, sier Anett Christensen, kvalitetssjef i Ringnes i en pressemelding.

Avviket gjelder produkter tappet i perioden 9.–13. oktober, og ble oppdaget i forbindelse med en intern kvalitetskontroll. Ifølge pressemeldingen er det «en svært begrenset andel av totalvolumet av julebrus fra Ringnes» som trekkes tilbake.

Nicolay Bruusgaard, kommunikasjonssjef i Ringnes, sier det selvfølgelig er leit å trekke tilbake julebrus.

– Det gode er at det fortsatt er lenge til jul og at vi nå gjør vårt ytterste for å produsere opp nye partier for å sikre at alle får sin favoritt i førjulstiden og gjennom julen.

Dette er ikke første gang bryggerigiganten må tilbakekalle julebrus. I 2020 ble 13 millioner glassflasker tilbakekalt to uker før jul etter at det ble avdekket tilfeller av skader. Da rakk man ikke å produsere nok julebrus til jul.

– Når vi nå velger å gjøre denne tilbakekallingen så raskt, er dette et føre-var-tiltak og for å unngå at flere flasker med dette avviket kommer ut i markedet, sier kvalitetssjef Christensen.

Flasker med andre best før datoer enn de som er berørt kan trygt nytes, ifølge Ringnes.

– Vi har også rettet opp feilen som er årsak til problemene som har oppstått, og jobber nå for fullt for å sikre at vi får produsert opp mer julebrus, sier Christensen videre.

Publisert: