Har oppjustert ledighetstallene

NAV i Hordaland tror nå ledigheten i fylket vil stige mer enn de spådde for kort tid siden. Hittil i år har det vært en økning i ledighet for alle yrkesgrupper i fylket.

IKKE BARE OLJE: - Det er innen bygg- og anlegg at arbeidsleidigheten har økt mest i Hordaland i år, opplyser fylksedirektør i NAV Hordaland, Anne Kverneland Bogsnes.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

I den opprinnelige prognosen til Nav Hordaland for 2016 var anslaget en økning i ledigheten med 16 prosent fra 2015. Nå har etaten endret prognosen til en forventet økning på 27 prosent i forhold til gjennomsnittet for fjoråret.

Selv om oljenæringen er hardt rammet er det viktig å få med seg at økningen i arbeidsledigheten ikke bare gjelder denne gruppen, sier fylkesdirektør i Nav, Anne Kverneland Bogsnes.

Les også :

Les også

- Ledigheten går noe ned i 2017

Økning siden mai i fjor

I mai var den registrerte ledigheten i Hordaland på 3,2 prosent av arbeidsstyrken. Det er en økning på 1936 personer siden i fjor.

Tallene fra NAV er alltid lavere enn tallene fra Statistisk sentralbyrå som bruker spørreundersøkelser når de måler ledigheten, og dermed får med seg de som ikke har meldt seg ledige.

Nav direktør i Hordaland understreker likevel at hun ser flere positive signaler, blant annet i økningen av utlyste stillinger, nedgang i tallet på permitterte og at mange ledige kommer seg raskt ut igjen i arbeid.

Les også :

Les også

Flere jobber og flere ledige

Verst på Stord

Geografisk er ledigheten høyest på Stord, hvor den er høyere enn seks prosent, ettfulgt av Øygarden og Austrheim hvor den er mellom fem og seks prosent av arbeidsstyrken.

Lavest er den i Ullensvang, Eidfjord, Jondalen, Voss og Masfjorden, hvor den er under to prosent.

Innad i Bergen er det Fyllingsdalen som har den laveste ledigheten, mens bydelene Laksevåg, Årstad og Bergenhus har en ledighet på mellom fire og fem prosent.

Menn har størst økning

Ledigheten blant menn øker mest og er nå på 3,9 prosent i gjennomsnitt for fylket, mens 2,5 prosent av kvinnene er ledige.

Av de 10 731 som er ledige eller på tiltak i Hordaland er 4 121 langtids arbeidssøkere.

Samlet var tilgangen på nye stillinger i Hordaland i mai på 2484. Det er en økning på 19 prosent sammenlignet med for ett år siden.

For hele landet var den registrerte ledigheten ved utgangen av mai på 80 342 helt ledige. Det tilsvarer 2,9 prosent av arbeidsstyrken

Den største økningen har vært blant personer over 60 år.

Publisert: