Kaos på hovedveier etter snøfall

Vogntog og trailere fikk problemer i Røldal, Flåm og Voss. En person er anmeldt for å ha kjørt uten kjettinger.

STENGT TO TIMER: Traileren som skimtes i horisonten sto på tvers og sperret E16 mellom Gudvangatunnelen og Flenjatunnelen nær Flåm i nesten to timer.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Snøfall førte til problemer for tungtransporten flere steder på E16 og E134 torsdag formiddag. E16 var stengt ved Flåm i nesten to timer. Mens de gjorde seg klare til åpne veien igjen der, kom meldingen om kaos på E16 i Vinjadalen nord for Voss.

– Seks vogntog står fast og veien er stengt. Vi er på vei oppover, og håper vi kommer oss opp dit. Det er visst kraftig snøfall og svært glatt, sa operasjonsleder Morten Kronen i Vest politidistrikt litt etter klokken 12.

Etter en drøy halvtime begynte politiet å dirigere trafikken på stedet. Veien ble åpnet igjen rundt klokken 14.15.

– Nå har brøytebilene vært der og snøfallet har roet seg ned, så kjøreforholdene skal være bra, sa Jan Marøy ved Vegtrafikksentralen.

En litauisk mann er anmeldt etter kaoset. Dette fordi han ikke hadde kjettinger på hjulene og dermed ikke var skodd etter forholdene.

E16 stengt to timer ved Flåm

Det var rundt klokken 10.50 at det ble meldt at en trailer sperret E16 mellom Gudvangatunnelen og Flenjatunnelen nær Flåm.

– Det er ingen ulykke, ingen dramatikk, men en trailer som står på tvers. Det snør visst ganske tett i området, sa operasjonsleder Ole Tom Nord.

Veien var ryddet og åpnet igjen klokken 12.40.

– Det er typisk at snøfall kan gi problemer for lastebiler og vogntog, og det er det som har skjedd, sa Eirik Rystad Skånøy ved Vegtrafikksentralen

E134 stengt tre timer ved Røldal

Litt tidligere, i 09.30-tiden, ble det meldt at en trailer hadde kjørt i autovernet og sperret E134 i Røldal. Sjåføren ble sendt til lokal legevakt, og det ble meldt om store materielle skader.

– Det er en utenlandsk trailer som står på tvers. Veien blir nok stengt en god stund, for vi må ha opp redningsbil for å få traileren løs. Det er glatt på stedet, sa operasjonsleder Morten Kronen.

Veien ble åpnet for manuell dirigering litt etter klokken 12, og det er fortsatt status i 14.30-tiden. Opprydningsarbeidet tar tid fordi en del autovern må demonteres på stedet.

SOTRA: Denne ulykken ga køer på Sotra torsdag formiddag.

Lange køer på Sotra

I tillegg førte en ulykke i 11-tiden til lange køer på fylkesvei 555 på Sotra. En kvinne ble lettere skadd da bilen hun kjørte gikk rundt og ble liggende på taket på Krossleitet i Fjell kommune.

Her var det imidlertid ikke glatt vei eller snøfall som var medvirkende årsak. Kvinnen er mistenkt for ruskjøring, opplyser politiet.

Politiet dirigerte trafikken forbi i en snau time etter ulykken, før veien ble åpnet igjen litt før klokken 12.

Publisert: