Mann siktet for voldtekt på Voss

En mann er pågrepet og siktet for å ha voldtatt en kvinne på Voss.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Det er Avisa Hordaland som melder dette onsdag formiddag.

Pågrepet hjemme

Klokken 02.30 natt til onsdag meldte kvinnen seg ved voldtektsmottaket på Bergen legevakt. Hun varslet også politiet og anmeldte en mann for å ha voldtatt henne. Voldtekten skal ha skjedd tirsdag kveld på Voss, ifølge kvinnen. Politiet rykket ut og pågrep mannen på hans bopel.

— Det skjedde klokken 04.30. Han sitter i avhør nå, sier Bjørn Inge Aarsand, politioverbetjent ved Voss lensmannskontor til BT klokken 13.20 onsdag.

Det siste året har det vært fire voldtektssaker på Voss. Politiet etterforsker fortsatt flere av disse. Onsdag ble altså den femte saken anmeldt.

— Vi ser ikke sammenheng mellom denne og de andre sakene, sier Aarsand.

Skal avhøre flere

Han ønsker ikke å si om mannen har innrømmet at han voldtok kvinnen.

— Det er noe vi må komme tilbake til. Det er mye etterforskningsarbeid som gjenstår. Han har vært i et avhør og skal i et nytt, sier Aarsand.

Han opplyser at det ikke skal være vitner til selve voldtekten, men at politiet skal avhøre personer som har hatt tilknytning til siktede og kvinnen.

Aarsand forteller at mannen ble tatt til voldtektsmottaket etter å ha blitt pågrepet. Der skal det ha blitt gjort rutinemessige undersøkelser. Ved 15-tiden var det ikke avgjort om mannen skulles løslates eller fremstilles for varetektsfengsling.

Etterforsker to saker

To alvorlige overgrepssaker satte sitt preg på Voss i sommer:

Publisert: