Familien til omkomne Erika (24) vil fra Canada til Flåm for å ha minnestund

Politiet i Aurland står klare til å ta imot 24-åringens familie.

SØK: Den kanadiske 24-åringen skulle på en privat tur til over 1200 meter høye Vidmesnosi, som her ses i bakgrunnen. På dette bildet fra mandag fraktes letemannskaper opp med helikopter. ARKIVFOTO: Arne Hofseth
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Lensmann Knut Arne Klingenberg bekrefter onsdag overfor BT at familien til Erika Timoshenko (24) har uttrykt ønske om å komme fra Canada til Aurland.

24-åringen jobbet som turguide i Flåm i Aurland. Grytidlig søndag morgen la hun ut på en privat tur til det over 1200 meter høye fjellet Vidmesnosi over Flåm.

Dagen etter ble hun meldt savnet av arbeidsgiveren. Samme kveld i 20-tiden ble hun funnet omkommet.

— En ulykke

— Vi ser fortsatt på ulykken som et hendelig uhell, en ulykke, sier Aurland-lensmann Klingenberg.

  • Bakgrunn: Savnet turguide funnet død i Flåm
    Over helgen, forteller han, venter de canadiske Timoshenkos' familie til Norge og Aurland. Klingenberg vil ikke si noe nærmere om 24-åringens familie.
HUNDESØK: Hundepatrulje fra Voss gikk mandag til fots fra der sykkelen ble etterlatt på gården Flåm, noen kilometer opp Flåmsdalen fra Flåm jernbanestasjon på Fretheim. ARKIVFOTO: Arne Hofseth

— Samme person hos oss som var åstedsleder under leteaksjonen, har hatt kontakt opp mot de pårørende gjennom arbeidsgiveren hennes. Vi har fått tilbakemelding om at familien vil inn hit og ha en liten minnestund. Noen konkret dato er imidlertid ikke fastsatt, sier lensmannen.Han vet heller ikke hvor mange som kommer. Klingenberg antar det vil dreie seg om 24-åringens nærmeste familie.

— Hvordan vil dere ta imotfamilien?

— Vi vil følge opp de pårørende som vi pleier. Vi vil ha et møte med dem og gå gjennom det arbeidet vi har gjort, sier Klingenberg.

— Har de uttrykt ønske om å se ulykkesområdet eller funnstedet?

— Det er ikke lagt noen konkrete planer foreløpig; det må vi ta når de kommer. Vi må høre med familien hva de ønsker.

- Sleipt

Lensmannen sier 24-åringen var kjent som en ivrig hobbyfotograf, men han vet ikke om hun var ute for å ta bilder søndag. Hun hadde jobbet som turguide i Flåm-området også noen sesonger tidligere, opplyser Klingenberg.

SEA KING: Et helikopter fra 330-skvadronen søkte over Flåm i 19-tiden mandag kveld. 24-årige Timoshenko ble funnet omkommet av mannskapet på et Sea King-helikopter kort tid etter. ARKIVFOTO: Arne Hofseth

Nøyaktig hvor langt hun falt, kan han ikke oppgi, men han omtaler det som «et betydelig fall».— Hun ble funnet nedenunder Vidmesnosi, i et område hun hadde oppgitt at hun skulle gå i. Jeg har ikke sett alt av posisjoner som er kommet inn. Det blir feil å sette et nøyaktig metertall på det nå. Det vi vet er at det var dårlig vær, sleipt og mye løv på bakken. Det var er krevende område å lete i, sier Klingenberg.

Les også:

Les også

De ville nyte Norge. På seks år er 87 døde.

Han kjenner ikke til at det tidligere har vært ulykker akkurat der Timoshenko falt i døden i helgen.

Publisert: