Politiet avslørte albanerliga på Natland og fant stoff og over 300.000 i sengen

Bergenspolitiet var på sporet av en albansk mann de mistenkte for narkotikaomsetning. Det førte dem til en villa på Natland.

I SENGEN: Penger lå åpenlyst i sengen da politiet aksjonerte mot utleieleiligheten på Natland.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Høsten 2016 holdt politiet et albansk miljø i Bergen under oppsyn. Politiets analyse tilsa at spesielt en mann i 30-årene var sentral i narkotikaomsetning. I november 2016 ble han pågrepet i Sverige.

Tollerne fant 25,6 kilo hasj i bilen hans på vei fra Danmark, og mannen ble dømt til fengsel i tre år og seks måneder i Sverige.

Ulovlig retur

– Politiet antar at dette partiet var ment for omsetning i bergensområdet. Da vi ble gjort kjent med pågripelsen, ransaket vi boligen hans i Bergen, opplyser Jan Christian Alvheim, politiadvokat ved Seksjon for bekjempelse av organisert kriminalitet ved Vest politidistrikt

5,5 KG:  Marihuana funnet i utleieleiligheten i villaen på Natland.

I boligen møtte politiet en annen albansk statsborger som ulovlig hadde returnert til Norge etter å ha blitt utvist. Det ble også funnet mindre mengder narkotika. I desember 2016 ble albaneren dømt til fengsel i ti måneder for brudd på innreiseforbudet.

Etterforskningen fortsatte og politiet satt på informasjon som ledet dem til en leilighet i en villa på Natland. 20. desember i fjor ringte politiet på døren til huseieren.

Forduftet

Patruljen lurte på om de kunne ta seg inn i utleieleiligheten, som familien hadde leid ut til en mann. BT er kjent med at han hadde presentert seg som italiener med arbeid i restaurantbransjen.

Utleier ante ikke noe om hva som egentlig pågikk.

Da politiet kom inn, var «restaurantmannen» forduftet, men tre andre menn var i utleieleiligheten. De var albanske statsborgere, to brødre på 22 og 25 år og tredjemann på 23 år.

KOKAIN: 420 gram med en styrkegrad på 14 prosent.

Det ble funnet cirka seks kilo marihuana og hasj, samt 420 gram kokain. Og flere hundre tusen kroner i en seng og under en madrass.

– Det ble tatt beslag i 319.800 norske kroner. Politiets etterforskning har avdekket av pengebeløpet stammet fra salg av minst 5 kilo marihuana, opplyser Alvheim.

I SKAP: Penger og narkotika gjemt i et skap i boligen på Natland.

Tok tog fra Oslo

Mennene ble tiltalt og tilsto i Bergen tingrett. 25-åringen forklarte i retten at han noen dager før pågripelsen var i Oslo og hentet ti kilo hasj/marihuana. Han tok tog til Bergen og dro med buss til leiligheten på Natland.

I løpet av noen dager solgte han og broren på 22 cirka fem kilo av stoffet ved Kiwi-butikken på toppen av Birkelundsbakken, ble det fortalt i retten.

22-åringen bisto under salgene som tolk og tilrettelegger ettersom hans bror snakket dårlig engelsk.

Alle dømt

23-åringen tok ansvar for det aller meste av kokainbeslaget og sa han hadde hentet stoffet i Oslo. Han nektet straffskyld for hasjbeslaget, og retten mente det ikke var bevist at han var ansvarlig for det.

POLITIADVOKAT: Jan Christian Alvheim ved Seksjon for bekjempelse av organisert kriminalitet.

De to brødrene ble dømt til fengsel i to år for blant annet besittelse av 5,5 kilo marihuana. Den eldste fikk inndratt 319.800 kroner, ettersom pengene stammet fra salg av fem kilo hasj. 23-åringen ble dømt til fengsel i ett år og seks måneder.

– Vi er tilfreds med å ha fått tatt beslag i store mengder narkotika, som var ment for omsetning i distriktet. Videre er vi fornøyd med å ha tatt beslag i og fått inndratt et stort pengebeløp som stammer fra omsetning av narkotika. Dette medfører at de involverte her har mistet sin fortjeneste, så vel som muligheten til å bruke disse pengene til å finansiere nye partier med narkotika. At de involverte blir stilt til ansvar og domfelt, og deretter utvist etter soning, er også svært viktig, sier Jan Christian Alvheim.

Publisert: