Politiet: I disse gatene er festingen verst

60 meldinger om festbråk natt til søndag.

Utendørs i sentrumsgatene har det vært langt roligere enn vanlig natt til søndag. Skjenkestoppen ved midnatt gjør at mange trekker ut av sentrumskjernen. Men politiet fikk likevel nok å gjøre med meldinger om festbråk.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Mange sentrumsbeboere har hatt en tøff natt med lite søvn. Hard festing fra mange leiligheter fører til fortvilelse blant mange naboer, ifølge politiet.

Festingen foregår i all hovedsak i området mellom Florida i sør og Bontelabo i nord. Men det er noen gater som utmerker seg med mye bråk og festing.

Dette er ifølge politiet Fredrik Meltzers gate, Magnus Barfots gate og Hermann Foss gate.

– Disse sentrumsgatene er gjengangere, der patruljene må rykke ut igjen og igjen, sier operasjonsleder Eivind Hellesund i Vest politidistrikt.

Les også

Etter fire døgn med fadderuke-bråk orket de ikke mer: Tok inn på hotell

Rykker ut flere ganger til samme sted

Han forteller om hva som skjedde da en patrulje dro til Hermann Foss gate i natt etter å ha blitt varslet om høylytt festing.

– Da patruljen kom til stedet, meldte de fra om at det var festing og støy i nesten hvert eneste bygg bortover hele gaten. De måtte bare begynne fra en kant, sier Hellesund.

Mye av festingen har foregått i leiligheter i tilknytning til Nygårdshøyden. Dette bildet ble tatt da BT fredag for en uke siden laget reportasje om festing i sentrum. Bildet er ikke fra en av sentrumsgatene som politiet fremhever.

Alle de nevnte gatene ligger i tilknytning til Nygårdshøyden. Festdeltakerne er i all hovedsak unge mennesker.

– Når vi kommer til stedet er det ikke noen problemer. De blir bedt om å dempe seg, og de fleste gjør dette. Men noen ganger må vi rykke ut igjen til den samme adressen, sier Hellesund.

Han anslår at politiet har klart å rykke ut til cirka halvparten av meldingene som kom inn.

Les også

Avlyser resten av fadderuken: – Det er mye bekymring blant studentene nå

400 klager over hele landet

Etter at regjeringen innførte skjenkestopp etter midnatt har festingen på private adresser over hele landet økt.

VG skriver at det på landsbasis kom hele 400 klager til politiet i løpet av natt til søndag.

Samtidig sier operasjonsleder Eivind Hellesund at det har vært lite ordensforstyrrelser og uro ute i sentrumsgatene.

– Vi er glad for å slippe slåssing i taxikøen og alt det der, men det ser ut til at festingen har flyttet inn i leilighetene, sier operasjonslederen.

Operasjonslederen har stort forståelse for at naboene blir fortvilte.

– Festingen har pågått lenge, og tålmodigheten deres er i ferd med å forsvinne. At det i perioder er mye festing i sentrum, er ikke noe nytt. Men situasjonen nå er annerledes på grunn av skjenkestoppen ved utestedene, sier Hellesund.

Publisert: