Erna Solberg: – Oj. Jeg tråkker visst på Ole Torp!

Statsministeren fikk sin egen Erna-stjerne i Bergens «Walk of Fame».

ALVORSORD: Solberg fikk med seg dypsindige ord fra kunstner og fritenker Laurie Grundt (94), som selv har sin egen stjerne på "Walk of Fame" i Nøstegaten. I midten står Roger Iversen, initativtaker og eier av husrekken som er pusset opp i gaten.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Det var Bergen på sitt mest bergenske - noen vil nok si på sitt mest absurde - da statsminister Erna Solberg fredag skulle avduke sin egen stein med stjerne på det som kalles Bergens «Walk of Fame» - et fortau på Nøstetorget.

– En særbergensk affære, omtalte statsministeren det selv som.

Hun forsikret at hun var beæret over å havne i samme fortausselskap som Gunnar Staalesen, Trude Drevland, Sir Paul McCartney og Sverre Faaberg, og midt mellom Hans-Wilhelm Steinfeld og Oddvar Thorsheim.

Det hører med til historien at fortauet ligger foran et av Bergens mest beryktede bordeller på 1800-tallet - «Vestindien».

Les også

Helge Jordal fikk egen stjerne til bursdagen

Ole Torp under hælene

– En skulle kanskje tro at kriteriet for å bli æret med stein her er å snakke høyt, mye og langt. Jeg håper jeg er unntaket som bekrefter den regelen, sa statsministeren.

Hun fikk også oppleve at det ikke en enkelt å sno seg mellom bergenske og nesten-bergenske celebriteter på fortauet:

– Oj. Jeg tråkker visst på Ole Torp, utbrøt hun.

– Bare tråkk på han. Det gjør sikkert godt! lød det fra folkemengden.

NØSTET BOULEVARD: Nesten som Hollywood Boulevard da statsminister Erna Solberg ankom Nøstegaten fredag.

– Ad helvede til

En av de andre steinstjernene, 94 år gamle Laurie Grundt, var hjertelig til stede. Da statsministeren ble forsinket fra sin «flyvemaskin», fylte Grundt tiden med sine betraktninger om både det ene og det andre.

Og under selve seremonien fikk også Grundt mikrofonen for å gi statsministeren «en påminnelse»:

GODT SELSKAP: Statsministeren har fått sin stjerne mellom to vestlandske personligheter.

– Vi har kunstdirektører som tror at kultur er noget man kan kjøpe i Sveits. Det er ad helvede til! Vi må få det vestlandske og det lokale kulturlivet tilbake - og det må statsministeren sørge for, formante 94-åringen som har tilbrakt mye av sitt liv i fristaden Christiania.

Deretter var det kake, kaffe og musikalsk underholdning i Nøsteboden, før statsminister og følge strente av gårde for å se på det nystartede fiskesalget fra båt på Nøstekaien.

Da kom det kjapt fra en av dem som stod i kø for å kjøpe fersk torsk:

– Ikkje smit i køen, Erna!

Publisert: