Grå påske over hele Vestlandet

Slik så det ut i Bergen mandag formiddag. Slik vil det også se ut det meste av påsken.

LITE SOL I SIKTE: Denne trioen fra en av byens barnehager hadde kledd seg klokt etter været mandag. Samme habitten vil egne seg bra til eventuele påsketurer på Vestlandet i år.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Lavtrykkene står i kø inn mot Vestlandet de neste dagene. Eneste lyspunktet blir onsdag.

Vil du ha mer sol i påsken, må du dra til Østlandet. Eller utenlands. For på Vestlandet blir det lite å hente, skal vi tro Vervarslinga på Vestlandet.

Sol onsdag

— Det ser nok ganske grått ut fremover ja, sier vakthavende meteorolog Kristin Seter.

— Mandag og tirsdag blir det gråvær med nordvestlig bris på kysten og i fjellet. Lavt skydekke, som kan oppleves som tåke og regn og yr. Over 500–700 meter vil nedbøren komme i form av snø, sier hun. I lavlandet vil temperaturen ligge stabilt på samme nivå som mandag.

Brif:

Les også

Høysesong for dødelige skred. Men det er enkelt å beskytte seg.

Så kommer den eneste gode nyheten: Onsdag blir det sol.

— Det sprekker opp litt tirsdag kveld, klarner opp og blir litt kjøligere. Og onsdag vil det bli bra vær det meste av dagen. Men så blir det påfyll av nye lavtrykk, og resten av påsken blir det gråvær igjen, sier Seter.

Gråværet kryper østover

Østlandet blir ifølge Seter årets værvinner i påsken, sammen med deler av Nord-Norge.

— Hvor langt østover må vi for å komme til solen? Er det nok å dra f.eks. til Geilo, der mange vestlendinger har hytte?

Trosser du gråværet?

— I begynnelsen av påsken ser Geilo ok ut. Men lavtrykkene som vil komme inn fra torsdag av vil ha med seg litt mer vind, og da vil nok gråværet strekke seg litt lenger østover, sier meteorologen.

Grei sikt på fjellet

Mandag formiddag er de fjellovergangene som skal være åpne, åpne for fri ferdsel. Utsiktene for at det vil vedvare resten av påsken, er gode.

Røde Kors er på plass:

Les også

Han passer på deg i skiløypen

Det er meldt lite vind fremover, så vi vil nok ikke få problemer med dårlig sikt og snøfokk. Men det er vintervær i fjellet og det kan være glatt på enkelte overganger. Etter onsdag vil vinden snu til sørvestlig retning, og snøgrensen vil nok da krype litt oppover, sier Seter.

Publisert: