Robin Schaefer klager på Spesialenhetens vedtak

Spesialenheten konkluderte med at arbeidsgiver ikke kunne straffes for måten Monika-varsler Robin Schaefer hadde blitt behandlet. Nå klager han på vedtaket.

REAGERER: Robin Schaefer har tidligere sagt via sin advokat at han aldri har hatt noe ønske om straff for enkeltpersoner i politiet, og at hans innvending mot Spesialenhetens vedtak er prinsipiell. ARKIVFOTO: ODD E. NERBØ
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

— Jeg kan bekrefte at Schaefer klager, sier en ordknapp Toril Wik til BT.

Hun er advokat og representerer politimannen Robin Schaefer, varsler i Monika-saken. Det var NRK Hordaland som først meldte at Schaefer klager.

Schaefer

Les også

har vurdert å anke

vedtaket siden det ble offentliggjort sist uke. Da kom det frem at han frykter for rettssikkerheten til fremtidige varslere.

En prinsipiell sak

Først over helgen ønsker Wik å kommentere bakgrunnen for at Schaefer nå velger å klage til Riksadvokaten, men hun sa dette til BT etter Spesialenhetens offentliggjørelse:

— Han er først og fremst opptatt av det prinsipielle, og ikke hvordan han selv er blitt behandlet. Hans ønske er at fremtidige varslere ikke skal måtte gå gjennom det han har gått gjennom.

Les også:

Les også

Schaefers sjef: - Det fikk være nok

I samme artikkel presiserte Schaefer via sin advokat at det ikke var han som anmeldte forholdet til Spesialenheten.

Han ga videre uttrykk for at han aldri har vært opptatt av at enkeltpersoner skulle straffes for måten han ble behandlet på, ifølge Wik.

Fikk kritikk i rapport

Granskerne i advokatfirmaet Wiersholmslo i fjor sommer fast at politiledelsens opptreden samlet sett utgjorde brudd på arbeidsmiljølovens regler om forbud mot ulovlig gjengjeldelse.

I 2012 henla politiet i Hordaland etterforskningen av Monika Sviglinskajas (8) død. De mente det var sannsynlig at jenten tok sitt eget liv.

I dag er en 33 år gammel mann tiltalt for å ha drept jenten.

Robin Schaefer er politimannen som ble avvist da han prøvde å få sjefene til å gjenåpne saken i januar 2014.

Advokat Toril Wik har tidligere ment at Spesialenhetens 60 sider lange vedtak er uklart på flere punkter, og at den rettslige vurderingen av gjengjeldelsesspørsmålet er direkte feil.

Publisert: