Mann pågrepet for voldtekt

En 33 år gammel mann er pågrepet av politiet i Bergen og siktet for voldtekt.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Det påståtte overgrepet skal ha skjedd i en leilighet i Bergen. Flere mennesker var samlet der til fest natt til lørdag.

Pågrepet lørdag

— Det er snakk om en såkalt sovevoldtekt, og det er en tilknytning mellom siktede og kvinnen, forteller Sven Dahl-Michelsen, politiadvokat ved Vest politidistrikt.

Mannen ble pågrepet av politiet i leiligheten lørdag og har siden sittet i arrest. Mandag fremstilles han for varetektsfengsling i Bergen tingrett. Politiet mener det er fare for at han kan ødelegge bevis hvis han er på frifot.

— Det var flere andre til stede i leiligheten, og vi ønsker å avhøre dem, sier Dahl-Michelsen.

Fengslingsmøte mandag

Han opplyser at 33-åringen har fått oppnevnt Ann Turid Bugge som forsvarer. Fengslingsmøtet starter i Bergen tingrett klokken 12.45. Da skal retten bestemme om kriteriene er til stede for å varetektsfengsle 33-åringen.

Bugge opplyser til BT at hennes klient godtar å bli varetektsfengslet slik at politiet kan etterforske saken. Mannen møtte ikke i fengslingsmøtet. Det gikk som såkalt kontorforretning, uten politi eller forsvarer til stede.

I straffeloven paragraf 291 heter det at den som «har seksuell omgang med noen som er bevisstløs eller av andre grunner ute av stand til å motsette seg handlingen», straffes med fengsel inntil 10 år. Det er dette lovbruddet mannen er siktet for.

Publisert: