Fant kvinne skyldig i voldtekt

En 24 år gammel kvinne er i Gulating lagmannsrett kjent skyldig i såkalt sovevoldtekt av en 31 år gammel mann.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 18 år gammel

Kvinnen kan bli dømt til fengsel i 10 måneder hvis Gulating lagmannsrett følger aktors straffepåstand.

I Bergen tingrett ble kvinnen i april i år funnet skyldig. Da ble hun dømt til 9 måneders fengsel, samt å betale erstatning på 40.000 kroner.

Ifølge påtalemyndigheten har kvinnen utført munnsex på mannen mens han sov. I sofaen skal kvinnens kjæreste ha sittet – da en venn av fornærmede.

Den fornærmede 31-åringen hadde en tung dag i retten i går. Med den tiltalte kvinnen sittende få meter unna fortalte han gråtkvalt om hvordan tilværelsen har artet seg etter den angivelige voldtekten for snart to år siden.

— Jeg trodde 2004 skulle bli så bra. Forloveden min ventet barn og vi skulle gifte oss den sommeren. Nå sliter jeg med søvnproblemer, depresjon og fungerer dårlig i forhold til familien, sa den fornærmede mannen.

31-åringen har det siste året vært sykemeldt i flere perioder. Han går til psykolog for å bearbeide opplevelsen og har også begynt å ta medisiner mot tungsinnet.

Nektet

Kvinnen blånektet lenge for at hun hadde vært i seksuell kontakt med mannen.

Selv etter at politiet hadde funnet kvinnens DNA på mannens penis, nektet hun.

Få dager før saken skulle opp i Bergen tingrett i vår, troppet kvinnen opp på politikammeret og forklarte at hun likevel hadde hatt seksuell omgang med mannen, men at dette var høyst frivillig.

I Gulating lagmannsrett i går hadde kvinnen følgende versjon på hvorfor hun holdt viktige opplysningen tilbake.

— Jeg ville fortrenge hele situasjonen.

Det er en forklaring statsadvokaten fester liten tiltro til. I går kjørte han kvinnen hardt på hvorfor hun unnlot å si sannheten fra starten av, og mer enn antydet at hun gjorde dette for å samkjøre sin forklaring med hva samboeren har forklart. Også han var siktet i saken, men den delen er henlagt på bevisets stilling.

— Jeg mente det var en bagatell det som hadde skjedd, prøvde kvinnen å forklare.

Publisert: