Brann på Sotra, beboere ble evakuert

Eneboligen på Skålevik sto i full fyr. Tre personer reddet seg ut av huset. – Det er helt forferdelig å se.

KRAFTIG BRANN: Flammene sto opp fra eneboligen på Sotra torsdag kveld.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Brannen ble meldt like klokken 22.03 torsdag kveld. Alle nødetater ble sendt til stedet.

– De melder om full fyr. Det er snakk om en enebolig og det ligger flere hus i nærheten, sa operasjonsleder Steinar Hausvik i Vest politidistrikt like etter at alarmen gikk.

Huset ligger på Skålevik på Sotra.

«Større brann»

Klokken 22.22 meldte brannvesenet at det var snakk om en «større brann med spredning».

FARE FOR SPREDNING: Brannvesenet jobbet på spreng for å hindre at brannen spredte seg. Det ble først meldt at det også hadde tatt fyr i et nabohus. Det viste seg ikke å stemme.
TRE HUS EVAKUERT: Flere større eneboliger ligger tett inntil hverandre i området der det begynte å brenne.

Mannskap fra Laksevåg og hovedstasjonen i Bergen ble også kalt ut til stedet.

Først ble det opplyst om spredning til en annen bolig, men dette viste seg å ikke stemme. Fredag morgen fortalte politiet at ti beboere som ble evakuert fra nabohus, hadde fått flytte hjem igjen.

– Hørte flere smell

Irene Rostrup Eriksen bor like ved huset som begynte å brenne torsdag kveld. Hun hørte først at det var en alarm som gikk.

– Vi hørte også flere smell og lyden av vinduer som knuste. Da vi gikk ut, så vi nabohuset stå i full fyr. Det er bare helt forferdelig, fortalte Irene Rostrup Eriksen til BT.

Ved 23-tiden var brannen fremdeles ikke under kontroll, og etterslukning pågikk gjennom natten.

SLUKNINGSARBEID: – Det ulmer fortsatt i takkonstruksjonen, fortalte innsatsleder Jan Gaute Haug seint torsdag kveld.

Reddet seg ut

Tre personer var i eneboligen da det begynte å brenne, ifølge innsatsleder Jan Gaute Haug fra Øygarden brann og redning.

Ingen av dem skal være fysisk skadet.

I eneboligen er det en utleieleilighet hvor det skal ha vært to personer og i hoveddelen var det en far som var hjemme. De to fra utleiedelen skal også ha fått returnere til leiligheten fredag.

Resten av familien hans skal være bortreist.

Brannårsaken er fortsatt uviss

Fredag morgen kunne politiet fremdeles ikke si noe om brannårsaken.

– Krimteknisk er varslet og vurderer om de vil se på branntomten. De har mye å gjøre for tiden og vurderer derfor å overlate undersøkelsen av åstedet til lokalt politi, sier politioverbetjent Kjell Bjørn Heggøy ved Askøy lensmannskontor.

Huset har fått store skader i brannen. Det har blant annet brent hull gjennom taket, forteller han.

Politiet har indikasjoner på hvor brannen har startet og har sikret seg bilder og video. De har gjennomført en spørrerunde i nabolaget, uten at det har ført til noen nærmere konklusjon om årsaken til brannen, forteller Heggøy.

– Det er registrert ni personer på boligadressen, men bare tre av dem var hjemme da det begynte å brenne. Jeg er usikker på om både eneboligen og utleiedelen er ubeboelig, sier Heggøy.

STORE SKADER: Det brant kraftig i eneboligen på Sotra i over en time. – Det er store ødeleggelser, opplyser brannvesenet.
Publisert: