Politiet: Innbrudd på Fridalen skole

– Jeg blir mest lei meg, jeg må innrømme det. Det er bare trist og leit, sier rektor Harald Borge.

Slik så det ut på mat- og helserommet.
Publisert: Publisert:

Ved 06-tiden mandag morgen ble politiet varslet om et innbrudd på Fridalen skole.

– Det har trolig skjedd i løpet av natten. Det er uklart om noe er stjålet. Men det har vært romstert en del, så det er nok noe å rydde opp, sier stasjonssjef Lars Morten Lothe ved Bergen sentrum politistasjon.

Politiet har vært på stedet og undersøkt.

– Vi har sikret noen spor. Det er mulig at de har kommet seg inn gjennom et vindu, sier Lothe.

– Zalo, rømme, egg ...

Rektor Harald Borge sendte mandag ut melding til alle foreldrene. Til BT sier han at det er to rom som har fått gjennomgå: mat- og helserommet og personalrommet.

– Mat og helse er fullstendig rasert. Det er tilgriset med ketchup, sennep, kakao, matolje, Zalo, rømme, egg ... Det er sånne mengder overalt at det rett og slett bare er trist, sier skolens overhode.

Bilde fra mat- og helserommet.

På personalrommet, forteller han, har de klart å få kontroll i løpet av dagen. Også der var det griset til med egg og knuste flasker og potteplanter som var kastet utover, ifølge Borge.

Han sier renholdere nå er i sving med å vaske mat- og helserommet, men at de sannsynligvis vil bruke både dagen i dag og morgendagen – og kanskje enda lengre tid.

– Det skulle vært undervisning der i dag, men det er uansett ingen egg å lage mat med. Mest sannsynlig blir rommet stengt for undervisning hele uken. Torsdag og fredag er det jo fri. Det blir også en utfordring for servering av mat på SFO. Men der tror jeg vi har funnet en løsning.

– Hva tenker du når sånt skjer?

– Jeg blir mest lei meg, jeg må innrømme det. Det er bare trist og leit. De aller fleste trives på skolen og synes det er kjekt å være her. At noen kan ødelegge så til de grader, det ... Jeg blir bare lei meg.

– Kan være hvem som helst

Det eneste som er vekke, ifølge rektoren, er store mengder sjokomelk fra melkeskapet. Det er melk som skulle vært delt ut gjennom skolemelkordningen og som foreldre har betalt for.

Bilde fra mat- og helserommet.

– Det er ett brett igjen, så jeg vil tippe 50–60 kartonger er vekke.

Rektoren prøver seg med litt optimisme oppi det hele:

– Det positive denne gangen er at de har husket å lukke døren til kjøleskapet. Så vi kan bruke resten av melken som står igjen.

Det er nemlig ikke første gang det har vært innbrudd ved skolen. I fjor høst skal flere barn ha tatt seg inn for å jakte på sjokomelk, og senest for noen uker siden, midt i april, ble det også stjålet melk. Ved den siste anledningen ble døren til melkeskapet stående åpen.

– Har det vært mye av sånt ved skolen?

– Det har vært litt før. Men etter at vi åpnet opp for aktivitet på skolen om ettermiddagene og kveldene i helgene, har jeg ikke måttet rykke ut en eneste gang siden før jul.

Rektor Borge sier de har sine mistanker, men at det er ting han vil ta opp med politiet først. Han tror innbruddet har skjedd sent søndag ettermiddag eller tidlig på kvelden søndag.

– De har klart å dirke opp et vindu, ser det ut til. Vi mistenker kanskje at det er noen som vet hvilke vinduer som kan ha litt defekte låser. Det kan være hvem som helst, men det virker som om de har kjent bygget på innsiden.

Publisert: