Hus truffet av steinblokk

De to turistene i huset kom ikke til skade.

DRMATISK: Deler av hovedhuset er knust.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

En stor steinblokk gled ut og traff et bolighus nord for Tyssedal tirsdag ettermiddag. Det er et hus på Stana Gard, som tilbyr overnatting til turister, som er truffet.

Det var to amerikanske turister i huset da skredet gikk.

RÃ¥dmannen rykket ut

Verken Brannvesenet, Vegtrafikksentralen, Odda kommune, lensmannen eller naboer på stedet var kjent med skredet da BT tok kontakt. Men rådmann Ole-Jørgen Jondahl kjørte straks til Stana da han fikk høre hva som hadde skjedd.

  • Les ogsÃ¥: Turister i dressko pÃ¥ Trolltunga
    — Det er en nabbe som har sklidd ut 5–6 meter bak huset. Veien er ikke berørt. Ingen personer har kommet til skade, sier han.

Ifølge rådmannen er det er et tilbygg til hovedhuset som er truffet og delvis knust.

STORE KREFTER: Steinen løsnet 5-6 meter bak huset.

Gro Hagberg, som eier huset, sier turistene tar hendelsen veldig fint. De får husly på nabogården i natt.— Det er klart at dette ikke er noen morsom opplevelse, men nå er vi bare veldig glade for at ingen ble skadet, sier Hagberg. Hun var ikke hjemme da steinen løsnet.

Befaring

Den eldste delen av gården er fra 1800-tallet. Stedet skal ikke være rasutsatt.

— Husene er satt opp der det er trygt. Mange av dem er veldig gamle, sier Hagberg.

Byggeleder Svein Erik Sandal i Statens vegvesen var tirsdag kveld på befaring på stedet. Han anslår at steinen er på 10-12 kubikkmeter. Blokken løsnet på undersiden av Riksvei 13, men ifølge Sandal er det ikke fare for at veibanen kan gli ut.

— Det går en gangvei på utsiden, og den kan være mer utsatt. Vi vil gjøre en vurdering sammen med Mesta om det må settes inn tiltak. Det er mulig vi må sette inn noen bolter for å sikre, sier han.

Publisert: