Pundet og børsene opp før brexit-avstemning

Forventningene om at britene stemmer for å bli værende i EU sendte både verdens børser og pundet opp mandag.

STERKERE: Pundet styrket seg mot både euro og dollar mandag. Illustrasjonsfoto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Brexit-avstemningen er det eneste som teller i markedene, og slik kommer det til å være fram til resultatet er klart fredag, sier analytiker Frederic Rozier i Meeschaert Private Banking.

Les også:

Les også

Gamle venner er blitt bitre fiender

Samtlige av de store europeiske børsene steg mandag, ledet an av FTSE 100-indeksen i London som la på seg 3,2 prosent. Både DAX 30 i Frankfurt og CAC 40 i Paris klatret over 3 prosent, mens hovedindeksen i Oslo steg 2,2 prosent.

Oppgang på Wall Street

Også i USA tror investorene på fortsatt britisk EU-medlemskap, og Dow Jones-indeksen endte på 17.804,87 poeng, en økning på 0,7 prosent fra fredag.

Les også:

Les også

Dødt løp mellom ja- og nei-siden i Storbritannia

Den bredt sammensatte S&P-indeksen endte på 2.083,25 poeng, opp 0,6 prosent fra fredag, mens den teknologitunge Nasdaq-indeksen steg med 0,8 prosent og endte på 4.837,21 poeng.

— Meningsmålinger og tippeselskapenes odds tyder på at de som ønsker å bli i Unionen, er i ferd med å ta tilbake ledelsen, sier Mike van Dulken i Accendo Markets.

Styrket pund

Pundet styrket seg også. Valutakursen var på det meste 1,47 dollar per pund, noe som er den sterkeste kursen på tre uker. Også mot euro styrket pundet seg til 1,29 euro per pund.

— Dersom man skal stole på valutakursen, er markedene trygge på at velgerne har svingt tilbake til å ville bli i EU, sier handelssjef Joe Rundle ved ETX Capital.

Torsdag skal britene si sin mening i spørsmålet om fremtidig britisk EU-medlemskap i en folkeavstemning.

Publisert: