Fikk endelig guttedrømmen oppfylt

KONSERTKLAR: Tvillingene Roy (t.v) og Remy Mattson ville helst høre McCartney spille the Beatles-materiale under fredagens konsert. - Helst vil jeg høre hele Abbey Road-medleyen, sier Remy.
  • Jeg begynte å spille bass på grunn av McCartney, sier Roy Mattson. Han og broren tok på seg finstasen for å hylle The Beatles-legenden under fredagens konsert.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Hvorfor går dere i dress på Paul McCartney-konsert?

— Vel, du har vel kanskje hørt om The Beatles? sier Roy Mattson (22) med et lurt flir.

Både han og tvillingbroren Remy har for anledningen tatt på seg finstasen når de endelig skal se idolet.

- Guttedrømmen

Brødrene fra Åsane gleder seg stort. Å se Beatles-legenden har de tross alt drømt om i åtte år.

— Dette er guttedrømmen, sier Remy.

— McCartney er grunnen til at jeg spiller bassgitar, sier Roy.

— Og jeg skriver låter på grunn av ham, sier broren.

Sto syv timer i kø

_P7A6897.jpg

Det var en regntung dag for de 22.500 publikummerne som skulle se briten spille på Koengen fredag kveld, kanskje spesielt for Aleksander Guttormsen. Allerede klokken ti på elleve hadde tyveåringen fra Moss satt seg godt til rette i klappstolen sin, helt først i køen. Portene åpnet først drøyt syv timer senere.

Det er fire år siden han først falt pladask for McCartney, og 4. januar 2012 kjøpte han den første platen sin. Han husker det godt, det var tross alt på bursdagen hans. I kveld har han med seg McCartney-platen «Tug of War», hans favoritt, i håp om å få den signert.

- Stop raining!

Men selv om den ordinære køen strakte seg helt fra Bontelabo, bort til Bryggen og langt forbi Thon Hotell, var det noen som slapp unna ventingen. De villeste McCartney-fanatikerne hadde punget ut opp mot 3600 kroner for å se lydprøven.

— Stop raining, var sir Paul McCartneys høylytte bønn til værgudene da de startet lydsjekken klokken 17.

_P7A6922.jpg

Helt fremst i køen bak scenen står Maria Solhaug og Imogen Askeland klar for å sniktitte på McCartney. De har sikret seg en såkalt Golden Circle-billett hver, og var garantert plasser helt fremme. De landet i Bergen klokken 12 og reiste direkte til køen.

— Jeg håper han spiller mange Beatles-låter, sier Askeland, som har tatovert det kjente Abbey Road-motivet på ryggen.

Beatles-familien

Christian (t.v), Thomas, Hilde, far Ole og mor Wenche Sandum Breivik har dratt helt fra Ål for å se Paul McCartney.

Søsknene Christian, Thomas og Hilde Sandum Breivik har fått Beatles-katalogen inn med morsmelken, og nå skal de for første gang se idolet sitt samlet med hele familien. Hjemme i Ål har McCartneys musikk gått på repeat i bakgrunnen siden barna var små.

— Det er nok jeg som er mest glad i McCartney i familien. Da jeg var liten sang jeg sangene deres høylytt på tulle-engelsk med stor innlevelse, sier mor Wenche.

Men selv om brødreparet Christian og Thomas begge spiller i band, og elsker musikken, ble det ikke noe Beatles-coverband på dem. De spiller metall.

  • Men jeg følger godt med på trommeslageren til McCartney, Abraham Laboriel junior, sier Christian, som selv spiller trommer.

Striregn

KALDT: Emily Skagen (t.v) og søsteren Helene var ikke de best kledde i striregnet i køen inn til Koengen.

Det ble generelt en regntung dag for de ventende i køen, i sterk kontrast til solsteiken Bergenfest fikk sist uke. Størstedelen av publikum hadde heldigvis kledd seg for bergenssommeren. Det hadde derimot ikke søstrene Helene og Emily Skagen.— Jeg glemte at dette var Bergen, sier Helene, som måtte tåle sterk nedbør uten noe særlig til yttertøy.

De McCartney-frelste søstrene forteller at de nok hadde kledd litt bedre på seg om de visste at det skulle bli en så regntung dag. Men de holdt i alle fall motet oppe.

— Det skal nok gå fint uansett, sier søster Emily.

_P7A6969.jpg
_P7A6942.jpg
_P7A6922.jpg
_P7A6897.jpg
Publisert: